Önarckép
"Tedd, hogy reggelente meglóduljon a nap,
s legyen honnan, s legyen hová..."
(Papp Márió)

Itt a kép tartalmaz egy szöveget is, mintha egy ilyen kis írógép gépelte volna oda a csempe fugájára és talán, mintha egy kollázs lenne ez a kép, ahol a női portré mintha bele lenne applikálva ebbe a kis tükröcskébe, de az is lehet, hogy ez egy fénykép ebben a tükörben. Egy furcsa szövegi és képi kollázst látunk, amelynek van egy nyelvezete. Én örülök, hogy kaptuk ezt a képet. Várom, hogy a Tímeának mik lesznek a további munkái. A kettő disznó az megvan erre a képre. Igazából azért tudok ehhez nehezen most hozzáfűzni, mert egy kicsit azt érzem, hogy két irányba indulhatna el az ember ezen a nyitott ajtón. Az egyik az, hogy nagyon izgalmas képek, nagyon izgalmas üzenetek fognak érkezni Tímeától, a másik pedig, hogy az önportrén belül ez egy védekező helyzet, ahol éppen annyira és csak annyira van egy szubjektív belső világ megjelenítve, amennyire a házi feladat ezt megköveteli. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

14
Értékelem!

köszönöm az értelmezést, Szabolcs! hasonló gondolatokkal készült a kép!

15
Értékelem!

Gábor, ne kösd össze a kettőt, illteve csak úgy, hogy a reggeli készülődés kellékei. a beragasztott kép meg szerintem nagyon frappáns ötlet arra, hogy az ember mit szeretne minden reggel látni a tükörben, vagy esetleg a reggeli rutint jelképezheti - talán erre utal a szöveg is

12
Értékelem!

Sose értettem, hogy miért kell egy fotóra ráírni.
Másrészt nem világos nekem, hogy mire jó az a kézitükörnek kinéző dolog, amibe egy fénykép van ferdén beragasztva. (És ez miért kell a fogmosáshoz?) Ha kézitükör, akkor legyen tükör és tükröződj benne, ahogy fotózod, vagy tükröződjön benne a fregoli a plafonon, de ezt a belevágott képet nem értem.

Új hozzászólás