Önarckép

Én voltam az, aki elsőre szabályt szegett, első feladatként nem önarcképet készítettem, most pótolom (kaptam érte "dorgálást", bár ez erős túlzás). Egy igen viseltes és öreg, Pentax-M 1:1.7-es 50mm-es manuális objektívvel készült a kép, ami egy k-50-es vázon volt. Helyszín a teraszunk, állvány híján az ablakpárkány maradt. Rettenetes idő volt kinnt,borús-esős-szeles (2017.10.23.).

A kép kompozíciója, gesztusa, amit mutatsz vele, az rendben van. Amivel van némi probléma, az a világítás, és az ebből adódó (vagy nem adódó) utómunka hiánya. A felénk eső arcfeled sötétben marad, bebukik, ezt vagy derítéssel kell megoldani - erre jó egy fehér papírlap, újság is - vagy olyan időpont kell, amikor több a fény, vagy olyan helyszín, ami engedi, hogy valamiről vissza tudjon fény az arcra verődni. Szeretném, ha még küldenél önportrét, kérek ismétlést. (hegyi)

Hozzászólások

13
Értékelem!

Péter bár panaszkodsz az időre, én mégis azt érzem a kép puhaságát és hideg tónusait ennek köszönheted. Nekem ez teszi széppé és érdekessé. A fejeden átsuhanó vezeték nélül túl tökéletes is lenne. Mutathatnál többet a háttérből akicsi mélységéleség kizárja a környezet részleteit. Te így is a kép középpontjában vagy szerintem nem lenne zavaró.

9
Értékelem!

Tudom, tudom, csak vicceltem :)

11
Értékelem!

hehh, mindenkinek jelzek, ha elsőre nem önportrét küld, nem egetverő baj, csak jó ha pótlódik.

Új hozzászólás