őrségváltás

őrségváltás

Nagyon örülök annak, hogy Vera újból küldött leckét, mert határozott gondolatai vannak az őt körülvevő világról. Annak is örülök, hogy ez a határozottság most már a képeken is megjelenik, mert nem volt ez így mindig. Ebben én itt egy nagyon nagy minőségi változást látok. A belső változások azok, amik képpé érnek, vagy a képen megnyilvánulnak, az a belső változás, hogy nem csak, hogy tudom, hogy mit akarok, hanem azt ki is merem mondani. És ez van most a képen is, hogy engem ez érdekelt, ebben a formában, így megdöntve, létrehoztam valamit, játszottam egy kompozícióval, és ez a játék nekem örömet szerzett, és ez az öröm került a képre, ugyanis minden szürkesége ellenére ez a kép egy vidám kép. Azzal együtt, hogy vannak fenyegető jelzések is rajta, mert ezek a háromszögek elég agresszívek, és a képi agresszió sem elhanyagolható, de mégis vidám. Kicsit durva játék, tehát, az ember elkezd kicsit pogózni a szobában, és a bakancsa lehet, hogy lerúgta a csillárt, de azért a dinamika mellett a vidámság is megvan. Nekem nagyjából ezt mondja ez a kép, úgyhogy köszönöm, nekem ez egy 3 csillagos leckemegoldás, mindazzal együtt, hogy nagyon remélem, hogy Vera újból elkezd velünk dolgozni. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Szia János,

van olyan kép is, amit javasolsz, de nekem nem tetszett... a piros megeszi.
Én az őrségváltás kapcsán kicsit másra asszociáltam, de érdekes, hogy neked ez a literális jelentés is belelátható. Én összvissz arra gondoltam, hogy a lámpafény átadja a szolgálatot a napfénynek (vagy viszont).
Köszi a hozit:)

Na, ez a különbség egy hozzáértő és köztem. (Én ugyanis "képvak" vagyok, ezért kevés számú hozzászólásaim nem is számítanak.) De most jól esne egy kis kioktatás, vagy magyarázat, mert ezt a képet még egy kicsikét sem értem.
Egy szoba sarkát látom, ferdén fotózva. Amit sejtek,egy ablak előtti függöny, meg egy fekete csonka kúp. Talán állólámpa. Ezt látom. De mitől "Őrségváltás" és mitől hétfő? Nem értem. Nem.

Piros zászló, ágyú.. teljesen bele tudom képzelni a hétfői agykómás délutánt.. a vonalak, tónusok valahogy ezek nyugtatóként hatnak ezen a képen.
Érdekes - számomra -, jobban mutat, ha a piros függöny fenti végénél vágod a képet, közel 1:1 arányt kapunk és úgy jobban üt.
Köszönöm ez jó kép :)

Új hozzászólás