Ortodox család Jeruzsálemben

Vidám kép, kár, hogy barnítva van, még ha nem is olyan barbár módon, ahogy azt szokták, de higgy nekem, nem kell belemenni ezekbe a mű színezett tónusokba, mert ez a kép simán működik FF-ben is. Én egy picit hagytam volna még távot a modellek és köztem, mert akkor mód lenne érzékelni valamennyit a környezetből is. Nem sokra gondolok, 1-2 lépésnyire csak. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

1
Értékelem!
0
Értékelem!

Ha be szeretnél illeszteni, a legkönnyebb, ha elküldöd nekem és a megjegyzésbe odaírod, hogy tegyem be. :) ha gondolod, küldd, kijavítom a kommented.

0
Értékelem!

Szerintem sima ff-ben baromi jó kép. Külön jó, hogy az apa (gondolom ő) éppen a fényrés előtt van.
Én valószínűleg egy kis kék vagy bíbor szűrővel konvertálnám ff-be, mert ezzel a fal struktúrája erősödik kicsit (mivel annak színárnyalata színesben a színkör ellentétes oldalán van) , és maximum egy pici clarify-t tennék rá, de nem sokat, nehogy felkeményítse nagyon a falat. Ha piros vagy narancsos - sárgás szűréssel konvertálnád fekete-fehérbe, akkor a fal világosodna amúgy. Érdemes megpróbálni, meglepően sokmindent ki lehet emelni, vagy eltüntetni így... Az a kérdés, mit szeretnél.
Persze sima neutrális ff szűréssel is jó.

0
Értékelem!

Nem igazán. :) Mindenesetre kis méretben láthatjátok milyen színesben.

0
Értékelem!

Az IMG taggal lehet, ha ez így mond valamit.

0
Értékelem!

Be tudok illeszteni képet valahogy ide a megjegyzésbe? Megvan az eredeti színes kép is ill. dolgoznék akkor vele kicsit FF-ben.

0
Értékelem!

Igen. És ez egy olyan dolog, hogy az új fotómanipulációs trendek ideig-óráig érdekesek, van, hogy népszerűek, majd megunttá válnak, később pedig egyenesen ciki lesz. Szerencsére viszont a digitális fotó világában a ff konverzió egyszerűen működik, ebből is könnyen lehet készíteni (meg is néztem úgy is - igazán remek fotó!)
De! mégis, azért nem jó eleve ilyen technikát használni (bár nem tudom, hogy a jelenlegi színszűrés a fényképező szolgáltatása-e, úgyhogy ez a felvetés csak arra vonatkozna), mert ha nincs meg az eredeti színes fotó, akkor nincs meg a lehetőség, hogy a ff konverziókor a digitális színszűrőket használjuk. Pedig annak használata drámaian befolyásolhatja a végeredményt: egyszerűen megnyílik egy újabb eszköz, amivel aláhúzni, vagy tompítani lehet képalkotók súlyát szándékunktól függően.

0
Értékelem!

A színes és a ff között javarészt az a különbség - azon túl, hogy van téma, ami egyértelműen egyiket vagy másikat kívánja - hogy ha kortalanabb üzenetet akarsz, arra a ff alkalmasabb, a színes az inkább mai és konkrét.

1
Értékelem!

Nekem először nagyon megtetszett, de ahogy elolvastam Hegyi véleményét van benne valami. Erre nem is gondoltam volna. Színesbe vagy FF-be megnézném. De maga a hangulata nagyon megfogott. Csak így tovább.

2
Értékelem!

Elemzésnél nem mondom el, inkább itt: a barnítás, a színezés számomra a digitális világ egyik nagy problémája, mert művi, csinált, olyan archaizálás, ami attól lesz giccs, hogy valamit meg akar idézni, de hamis. Nem vagyunk 1879-ben, amikor a technika maga ezt dobta, meg öregedtek a holmik, ezért lesz az eredmény visszázs, hiszen karctű éles minden, sehol egy zaj, egy életlenség, egy karc, semmi, az objektívek is rajzosak, vagyis minden mai, csak a szín nem. Én nem javaslom ezt. Őszintébb és hitelesebb lesz, ha nem megyünk ebbe az irányba. (De ezt tessék jól érteni, jelen esetben ez a kép értékéből nem von le, képes vagyok ff-ben látni, szóval no para, csak szerintem ne csináljunk olyat, ami olyan, mintha, imitáció.)

1
Értékelem!

Hát... bevallom próbálgatom hátha a sima fekete-fehérnél tudok jobbat, de úgy tűnik nem éri meg színezni.

1
Értékelem!

Hangulatos a kép, aranyosak a kis srácok így, kézen fogva. Jön egy szép testvéri érzés. Olyan érdekes viszont a kép színezete. Ez valami effekt?

Új hozzászólás