Ősz

Ősz

Őszi erdő

Nagyon érdekes ez az egész, azt is mondhatom, hogy illusztrációnak tökéletes lenne. Ha bármilyen lelki vagy érzelmi megközelítésben azt nézem, hogy milyen keresztutakhoz jutunk el, milyen útelágazásokhoz, akkor ez egy tökéletes illusztrációja ennek. Lehet azon gondolkodni, hogy vajon Nóra jobbra vagy balra ment, melyik izgatta jobban. Sejtésem szerint, ahogy én Nórát ismerem, ő balra ment, én lehet, hogy jobbra mentem volna. Ez nagyon furcsa, hogy kinek melyik ösvény izgalmasabb, vagy melyik az, amelyik hozzá közelebb áll. Miközben nagyjából egyformák a fényviszonyok, nekem az egésznek az érzelmi megközelítése a jobb oldalnál izgalmasabb, a bal oldaltól egy kicsit félek. Ha nézegetjük ezt a képet, akkor a nézőben is ezt az izgalmat tudjuk felkelteni, hogy őt állítottuk egy döntés elé, hogy melyik úton menne, melyiket választaná. Fantasztikusan szépen a színek, a tónusok, a levegője, a tere ennek az egésznek. Ha az egész egy ujjnyival lejjebb kerülne, tehát nem csak annyi, hogy levágsz a tetejéből egy ujjnyit, mert akkor az egész szétesik kompozícióban, hanem azt az egy ujjnyit, amennyit fentről letakarsz, hogy ne lyukadjon ki az ég, azt alul hozzátennéd, mert kellene az, hogy honnan jövünk, hogy a valóságból, abból a realitásból, ahonnan elindulunk, még egy picivel többet kellene adni, és akkor tényleg ez egy nagyon szép rendszer lehetne. Így se rossz, nem azt mondom, hogy ezzel így nagyon nagy bajok vannak, de hát mindig az a kérdés, hogy hogyan lehetne jobb. Az én érzetem szerint így. A három csillag abszolút megvan, hiteles az egész, és ez a legfontosabb, és az a jó, hogy van egy helyzet, amit tálcán kínált neked egy szituáció, és azt te meg is ragadtad, nem sokat vacillálsz, hogy ezt lefényképezzem-e, vagy csak menjek a magam útján. Nagyon érdekes ez a helyszín. Ha megvan ez a helyszín, hogy hol van, és bejárható, akkor ezt még sok mindenre használhatnád. Köszönöm. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Nora, en ezt a kepet szeretnem felhasznalni az A.A.Mole munkassagaval foglalkozo musorom ajanlokepekent. Mert csak. Koszonom.

:) Pusztán elmélkedés gyanánt, nem a fotóra konkrétan: szerintem az út az út az erdőben is. Valahova vezet, ezért út. Merthogy valakik járnak rajta, ezért lett út. Ha összevissza mennének, nem lennének utak, hanem nagyjából ugyanúgy nézne ki erre, mint arra, meg amarra, ésatöbbi. Az útelágazás szimbolikája is nagyon régi, és nagyon erős. Bizonyára ez láncolta le gondolataimat :) meg talán a saját útkeresésem... :)
És még egy dolog ami beugrott, szintén nem konkrétan a képhez, hanem a hozzászólásodról: képletesen lehangoló, vagy éppen felemelő - ki hogy veszi - hogy bármerre is megyünk az erdőben, mindig az erdőben vagyunk... :))

Levágtam picit a tetejéből: jobb úgy, igazatok van.

Viszont a FF verzió nem tetszik nekem, szvsz nem ad többet-jobbat, mint a színes:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=5...

Nekem a választási kényszer nem erős, hiszen az erdőben bármerre is megy az ember, mindenütt erdőben van. Az erdei utak nekem nem a céljukról, hanem az útról szólnak.

Van ezen ember csak nem látjátok: ott fekszik a földön az óriás, már belepte az avar. Pedig futna: a két lába a két út, és Nóra éppen rajta áll, így mi is. Az utak itt tényleg futni látszanak!

Briginek igaza van a két égpamacsban, de ettől a kép még nagyon szép, szomorú, magányos, elbizonytalanító őszi táj...

Elnézést, hogy hozzászóltam Nóra. :)

Igen, felulrol en is nyestem (volna) egy keveset... Illetve megneztem kicsit kontrasztosabb fekete-feherben is, es nekem igazabol ugy is/jobban mukodik. A feny viszonylagos hianya miatt a szinek itt szerintem nelkulozhetoek, ff-ben meg van pluszban az y-tengelyes "elcsusztatas" mellett egy fura x-tengelyes "tukrozodes" is.
Szerintem.

Nekem ebben a képben a tagoltság, és rendezettség tetszik.
Élesen elkülönülő színek, formák, ahogy az egyenesek ívbe kényszerítik az utat.
Talán egy icipicit vágtam volna még a tetejéből, hogy az ég ne pamacsolja össze a felső sávot.
De tetszik :)!
Gratulálok

Én látom az útelágazást, láttam korábban is, el is gondolkodtam rajta, hogy nem rossz-e a leckebesorolás, éppen azért, mert olyen erős az útelágazás üzenete, pontosabban a választási kényszer amit sugall - hogy nem látom a fától az erdőt... A természettel ez az erős választási kényszer számomra kevésbé párhuzamosítható (lehet, de kevésbé).
A fotó egyébként tetszik nekem. Finom távolságtartása miatt persze könnyen értelmezthető természetfotóként is. De csak ide lyukadom ki: nekem hiányzik innen valaki vagy valami, ami e különlegesen megkapó válaszút előtt áll...

Érdekes, hogy Nóra képén senki se látja ezt az útelágazást.:(

Új hozzászólás