Őszi csendélet
Dóczy Ferenc Repülés c. képének a témájára az én verzióm.

Ugye itt a Dóczy Ferinek a repülés című képére érkezett egy újabb verzió. Ugye engem könnyen be lehet csapni, és lehet, hogy ez itt egy elektronikus megoldás, arra tippelek, hogy ez mechanikus megoldás, és a zoommal keletkezett, szóval ennek a képnek számomra ott van a többlete a beidézett másikhoz képest, hogy megjelenik rajta az ember, hogy volt valaki, aki összeszedegette azokat a leveleket, összerendezgette a kezében, megszorította ott, létrehozott ebből egy formát, és aztán ezt lefényképezte. És ráadásul még ezt a trükköt is rátette. Mert nekem ezekkel a trükkökkel az a bajom, hogy ezeknek a trükköknek az élettartama nagyon rövid. Tehát elkészítünk egy ilyen trükköt, ezt megcsinálni jó, az első öt percben jó, a második öt percben elfogadom, és a harmadikban meg már visítva menekülök ki a szobából. Legalábbis én. Én azért vagyok ezekkel hadilábon, mert felülírnak valamilyen ötletet, és technikává soványítják azt a helyzetet, ami egyébként létrehozható azzal is, hogy én bemozdítom a kezem, és nemcsak azzal, hogy a fotoshoppal hozzányúlok, vagy a zoomon rántok egyet – tehát ez nekem már manipulatív. Ezek kilágyítják a történeteket, ez olyan, mint a filmezésnél a zoom a vágás helyett, az is így kilágyítja a történetet. Ezt nem kell elfogadni tőlem, mert ez nagyon szubjektív, úgyhogy én erre a képre a három disznót megadom – illetve nem. Kettőt, mert a Nórától is elvárom azt, hogy ha egy ilyen nagyon szép csokrot tud összegyűjteni, amit a kezében fog, ennek a csokornak a színeivel-formáival bizony konkurál az alkar. És ez igenis megoldható lenne, akár úgy, hogy nem ebben a pózban tartom, akár úgy, hogy lehúzom a pulóveremet, hogy ne világítson ennyire a karom, mert az a világos flekk az zavar ott, és ezért egy disznót levonok. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

csendeletnek nekem sem jon at, viszont szeretem ezt a kepet :) jo ez a 19-es leckenek is szerintem... tisztelettel

Na én meg ezt az 'effekt rossz paraméterezését' nem értem igazából. Játszogattam vele keveset, hogy megtaláljam azt a kinézetet, amit szerettem volna. Nyilván nem tetszhet mindenkinek, de hogy rossz lenne az effekt... hát ez fura. Ettől még persze, Feri nyugodtan írd le, vagy videózd le, hogy te hogyan csináltad. Érdekelne, és gondolom másokat is.

Ha gondoljátok feltehetek egy video-t a szertárba hogyan készült a képem ( csak hol a szertár?:)) ), Mácsai Ferit is érdekelte. Nem vagyok nagy híve az effekteknek, de sose tudni:)
Nóra, ez nem kritika volt, de ha már itt tartok annyit megjegyeznék, hogy a kezednek talán a sarokhoz közelebb jobb helye lenne. Érdekes, nekem az jut róla az eszembe, hogy Te vagy a "fa" és odaadod a leveleid.

félreértések végett: nem a képpel, vagy az ötlettel van a bajom, mert azok tetszenek, hanem az effekt rossz paraméterezésével. ha fele-fele alapon egymás mellé teszed a két képet, látni fogod a különbséget

Szabolcs, minden tiszteletem mellett had hangsúlyozzam ki, hogy ez egy másik kép. Ha ugyanolyan lenne, mint Ferié, akkor annak kevés értelme lenne. De nem ugyanolyan, csak ugyanarra a témára készült.

nem az a baj, hogy progival csináltad meg, hanem, hogy nem jól mostad el. nézd meg a két képet együtt és látni fogod, hogy azon nem torzulnak az elmosott részek.

Szerinted az nem progival van?

Ezt nem lehet máshogy megcsinálni, véges hosszúságú mindkét kezem.

mert a tieden inkább torzul, mint elmosódik, és nincsen meg az hosszú elnyújtás, ami a Repülésen olyan szépen erőteljessé teszi a színeket. talán ha megpróbálnád ógy, h nem progival mosod el, hanem tényleg elmozdítod a kezed...

Józsi, ha így nézed, még a 'kifolyik a kezemből' is benne van. :-)

most hogy hitelpiaci zűűűűr van, nekem a megragadás és a markolás olyan értelmetlen volta ugrik be a képről.
nekem valahogy ez a csendélet kategóriába nem megy el, de jó képnek tartom.

az a gond, hogy ami a Feri képén jól érvényesül, és hatásossá teszi, az a tieden inkább zavaróan hat...

Na Nóri, most már a markodban tartasz!;)

Új hozzászólás