Őszi fa

A pointilizmus és az expresszionizmus egyik nagyon jó kis stílusgyakorlatát lehet itt látni, nagyon jó az, hogy a teret ilyen bátran kiégetve, a valóságot könnyedén elhagyva, talán egy fa, egy fa levelei, az ősz színei egészen extrém módon beforgatódnak. Nagyon el tudom fogadni, az ősz kategóriájára ezt a képet, de nekem még akár a mozgás leckére is elférne; mindkettőre elfogadhatónak tartom. Talán picit jó lett volna ha azt az alsó gombóckát, ahol elforog a kamera, ott a jobb alsó sarokban, azt még jobban érzékelhetném, hogy mihez képest forog el ez az egész világ. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Igaz. Mondjuk én csak a jellemző színekre gondoltam, és arra amit jelképez.

Béla: Fekete a hajam, márcsak ezért sem állhatok én ott. :-)

Árpád: Ha a nyarat lehet búskomor-fekete-tompa tónusokkal is érzékeltetni, akkor miért ne lehetne az ősz színpompás, élénk, vidám? Szokott ilyen lenni, miért kellene ragaszkodni a búskomor-esős-tompabarna sztereotípiához?

Most átéztem az eddigi képeidet, és talán ez a legjobb próbálkozásod. Ha egy kicsit több lenne benne a barna, vagy tompábbak lennének a színek, akkor ez tényleg az ősz, és csakis az ősz lenne. Így egy kicsit élénk ősznek. Szerintem érdemes egy olyan próbát is tenned akár utómunkával is.

Szóval, ha valaki tud ilyen őszt fényképezni, az ne játssza (!) a sértődöttet, hanem menjen fényképezni, és mutogassa. Még akkor is ha úgy érzi, hogy nincs benne, mert szerintem benne vagy, nagyon is.

Óóó, dehogy nem vagy benne, ott állsz középen előre nyújtott karral, piros pozsgás arccal, ég felé lobogó aranyló hajjal! ;)

Nekem is tetszik, csak tudom, hogy 'nem vagyok benne' a képben, ez egyszerűen csak szép és színes. :-)

Most őszi, aztán lessz téli és tavaszi,aztán meg nyári. Jó ez a körforgás.

Ez valahogy úgy mondható el, hogy van a festék, és abban van a színtelítettség. Ha sok fehér kerül bele, vagyis úgymond vizezve van az alap, akkor pasztelesedik, áttetszőbbé válik a szín, ettől még egy darabig az élénksége nem csökken lényegesen, de a telítettsége, a "húsa" igen.

Ööö... lehet, de én ezeket még elég élénknek érzem azért...

Julisnak annyiban igaza van, hogy a forgás és az elmosódás belekever úgymond a színekbe fehéret, ettől válnak pasztelesebbé.

Izé... a pasztellszínek nem azok a tompa, 'higított' színek? Mert itt az őszi fa sárgái-narancsai-vörösei szerintem nem túl pasztellesek, eléggé élénk színek...

izgi
én személy szerint nem szeretem a pasztellt
inkább az ütős, élénk színek híve vagyok
de ez a kép akkor is izgalmas

Új hozzászólás