Őszi reggel

Őszi reggel

Kicsit hasonló a problémám, mint ami a Duna Plázás képednél volt, hogy van egy szituáció, de nem afelé fordulunk, hanem azt csak félig érintve hozzuk, és közben bekapcsolódnak olyan dolgok, amiknek túl sok jelentőségük nincs. Ott ugye az ellenoldali helyzet volt az, ami nem volt arányítva rendesen, most itt meg azt mondom, hogy az árnyékban lévő oszlopok mögötti nem tudom milyen tér, ami sötétben van, arra nem nagyon van szükség. Ha azt akarom ábrázolni, hogy ennyire verőfényes a reggel, ennyire kemények a fények, ennyire össze kell húznom a szememet a hosszú éjszakázás után, akkor afelé kell forduljak, akkor azt az irányt kell vegyem. Magyarán egy kicsit elfordítani a kamerát. Ugyanez volt a probléma annál az előző képnél is. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Kedves Tamás! Igen, lehetne még ezen tekerni, sokféleképpen megpróbáltam már. A fényviszonyok és a technika miatt eleve nagyon lágy volt (két színcsatornán is kiégett), így elég sokat tologattam.

Az is igaz, hogy sajnos ezt a tónus dolgot akkor lehetne könnyen megítélni, ha mindenki (így én is) kalibrált környezetben nézne, látná a képeket. Így én is sokszor félremegyek, meg persze ezt interferálja a befogadó fél beállítása is.

Zoltán, nekem egy kicsit több keménység hiányzik. Főleg az előtér levelein. Hangulatos kép, nehéz az ilyennek ellenállni. Nem könnyű azonban kidekázni a tónusokat, kompozíciót. Középen kicsit kilukad, bár nem annyira, hogy rossz legyen.

Kedves Éva! Igen, lehetne évszakok, de nekem itt elég domináns volt a fényáradat ahoz, hogy inkább az válljobn úm. témává.

Kedves Zoltán! Érdekes ez a kép, mert a bal oldal az egy totális fényesség, a jobb pedig ahhoz képest sötétség. És valahogy mégis egyensúlyban érzem az egész képet. Tök jól összejött az alak, meg az oszlopok, előtérben az avar, háttérben a pici alakok. Nekem tetszik, azt hittem eredetileg, hogy évszakok lecke.

Új hozzászólás