Parti séta

Együtt szabadon

Bevallom férfiasan, én nagyon kedvelem ezt a képet, mégpedig azért, mert ez az egész a transzpozícióval együtt, a kompozíció, a téma, mind-mind – nekem – egy irányba mutat. A kép aláírás meg a cím lehetne ennél egy picit elvonatkoztatottabb, mert ez így most lehúz a földre, miközben az egész kép hatásában, lehet, hogy ostobaság, amit mondok, de nekem a prerafaelitákat juttatja eszembe. Nagyon kedvelem ezt a képet, és engem abszolút nem zavar, hogy egy ilyen színtranszpozíció történt a zöld felé. Hogyha ezt a képet akár fejünkben elképzeljük, akár áthúzzuk a photoshopba és ott elkezdünk vele bindzsizni és visszahozzuk az eredi tónusokat és színeket, akkor ez szerintem nem annyira érdekes. Ettől válik érdekessé, hogy az egész víziószerű, pont annyira rugaszkodik el a valóságtól, amennyire kell. Én a kompozíciót is kedvelem, érdekes ez az egész. Annyit talán hozzá tennék, hogy annak az úriembernek, aki a kék farmerdzsekiben van, én azt a kék farmeringet én levetettem volna, és vagy egy fehér pólót vagy valami ilyesmit kitalálok neki is, akkor ez az egész még jobban meseszerűvé válik. Én azt mondom, hogy még egy árnyalatnyi halvány kis zöldet én még el tudnék viselni. Pontosan az tetszik benne, hogy egy átlagos képet ezzel a megoldással sikerült olyanná formálni, amitől az egész olyan, mintha Jamie-nek a kutyája lejött volna a csodalámpával ide közénk és elkezdődik az esti mesénk. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm ez irányba való terelgetést , magyarázatokat. PRÓBÁLKOZOM !

Ha jól értem, a fényképezőgépednek van olyan funkciója, hogy különböző színekbe tudod vele átkenni a képet.
Én a helyedben ezt nemigen használnám, mert ha az eredeti képet nem tartod meg, a torzítottból visszanyerni az eredetit már elég nehéz, ha meg megvan az eredeti, a számítógépen sokkal finomabb eszközökkel tudsz hozzányúlni a képhez, nem csak az a pár durva effekt van, amit a géped tud.
Konkrétan ezt a képet megnéztem, ha semmi mást nem csinálok vele, csak egy olyan primitív szerszámmal, ami szinenként külön-külön tud +-255 értékkel módosítani,visszavettem azöld értékből 20-at, akkor egy olyan képet kaptam, ami továbbra sem valós színű, megvan a zöld tónusa, a hangulata, de nincs ez a durva, mindent átmosó hatása.
Az ORWO egy ócska film típus volt még régen az analóg fényképezés keleteurópai mocsaraiban. Annak a filmnek volt egy ilyen zöldes hatása, illetve az arra készült képek nagyon hamar elkezdtek bezöldülni, sárgulni.

Szilvi, hát én bajom a ződ? Gerlei írja le!

Az eredeti fotót zöld tónusba mentettem el a fényképezőgépen, mert tetszett így a kép. Ki akartam próbálni, olyan meseszerűnek gondoltam. Azt nem tudom mi az ORWO hatás, de el tudom képzelni, hogy ez a sok zöld zavaró egy hozzáértő fotósnak. Olyan zöld. Nem ismerek egyenlőre, olyan technikai megoldást ami a képet meseszerűvé , valószerütlenül zöldé teszi és kellemes érzést idéz elő a nézőben. Az is lehet, hogy a kép mondnivalója sem kíván ennyi zöldet és főleg nem így.Teljesen elfogadom a hozzászólást és kérnék pár gondolatot a hogyanról.
Zsolt, kérlek bővebben írd le mire gondolsz!
Köszönöm a véleményeket!

Van az a pont, a mostani állapot, meg a teljes szinkorrekció közt, ami már nem bántóan zöld, de a hatás megmarad. Szerintem.

Nekem pont hogy tetszik olyan Faun Labirintusa szerű. :)

És akkor épp azt fogod elveszteni a tárgyiasság oltárán, amiért lelkendeztél.

Ez nagyon festői, nekem nagyon tetszene, csak ezt a rémes zöld elszineződést kéne belőle kilaborálni. Még a kutya is zöld. Az ég is. Ok, hogy ennyi fűnek van reflexe de ez sok. Olyan ORWO hatású.

Új hozzászólás