Patrik

Patrik

Ő a fiam és nagyon türelmes fotóalanynak bizonyult. A kép előhívásra is került és ma már a szoba dísze lett.

Azt hiszem, hogy itt az a helyzet, amit a leirat mond a képnél is problematika. A modell lehet, hogy türelmes, amíg te beállítod a gépet, megkeresed a nézőpontot, a fényeket is adjusztálod, ő ezt kivárja, csak a várakozástól az egész meg is fagy. Erre érdemes odafigyelni. Ha nem is mindig csípőből kell lőni egy portrénál, de érdemes valamilyen állványra föltenni a gépet, beszéltetni a modellt, kommunikálni vele, és akkor exponálni, amikor mi már látjuk, hogy a kép összeállt, de ő kellőképpen lazult és elvontuk a figyelmét erről a szituációról, hogy ő fotózva lesz. Egyébként a kép érdekes és az is, hogy ő miért néz a kép fölső sarka felé, ahonnan várunk valamit, hogy történjen, viszont a képkivágás kellően szűk, ez ellentmond annak, amit a tekintettel fölrajzolsz. Egyszerűbben fogalmazva: ha már fölfelé és kifelé néz a modell, akkor valamit oda nem ártana még hagyni, hogy legyen hova nézzen. Technikailag annyit tudnék hozzátenni, hogy a homloknál, a hajnál rendben van a világítás, az orrnál, szájnál, arcnál kicsit sok a fény. Ha elképzeled, hogy egy kicsit visszább veszel a fényen, akár utómunkában is lehetne ezen módosítani, akkor a test anyagszerűsége és az anatómiája jobban meg tud jelenni. Én most ezt egy egy csillagos portrénak gondolom, és mivel tudod azt, hogy a modelled türelmes, ezért érdemes lenne ezzel még foglalkozni. Visszautalnék egy kicsit az előző leckéidre, amit önportrénál elindítottál, jó lenne, ha nem hanyagolnád azt az első három leckét, mert ott elindítottál egy vonalat, aztán mintha megtorpantál volna, tehát érdemes lenne bátrabban nekifogni ennek az első leckesornak, mert amit ott tapasztalsz, majd a portréidnál fogod tudni alkalmazni. Egyébként egy kicsit nagyobb tempóra kellene kapcsolnunk, másrészt, jobb lenne, ha az önportrézásnál az egyszerű megoldások felé elindulva, de küldenél még képeket. Annál is inkább, mert ha majd benne vagyunk az önportrézásban, akkor fogod látni, hogy itt például tökösre kellett volna venni a képet, a gesztust és a fényeket, hangulatában olyan vadra, mint a te fekete portrédnál, hogy ellensúlyozd a befagyottság okán létrejövő lágyságot. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

45
Értékelem!

Köszönöm az ő nevében is, egyébként annyiban igazad van, hogy a rock képben van, csak Neki a Tankcsapda ami nekünk a P Mobil, Piramis és egyebek voltak.
A fény tudatosan ennyi, mert ez a kép tulajdonképpen egy high-key próbasorozat része.

62
Értékelem!

Picit soknak érzem a fényt, de maga a tekintet elsőre hatott. Valahogy az ifjúkorom régi "klasszikus" rocksztárjai jutottak eszembe (A jelgzetes '70-es '80-as évek körüli PMobilos, Piramisos fazonra gondolok), ahogy ő is azzal az elszánt, tiszta hittel néz előre, mint ahogy annó mi is hittük, hogy egyszer nekünk is jó lesz...

Üdv a fiadnak, és kívánom, hogy meg tudja valósítani az álmait!

Új hozzászólás