Pávazöldben

Pávazöldben

A Látszótérkiesés c. képem folpack nélküli verziója, de persze csak távolról, hiszen ennek egészen más lett a hangulata. A legnagyobb problémát az élességállítás okozott, végül egy seprűnyélre varrt textil rénszarvasfejet használtam a szék fölé nyújtva, azon állítottam az élességet, majd a helyére ültem. Azért így sem lett tökéletesen éles, mert elég hosszú záridő kellett a mai borongós időjárás miatt, és lehet mozogtam kicsit. Az utómunka során főként a kikandikáló hajszálakon kellett sokat dolgozni, ami a fekete háttérnél nem okozott gondot, az arcon viszont elég pepecses munka volt. Az önkioldás 10mp-e alatt nincs idő nagyon tollászkodni.

Nos, igen, azt gondolom, hogy helyes volt feltételeznem azt, hogy meg tudod csinálni ezt e nélkül az alufóliás trükk nélkül. Azt gondolom, hogy annyi minden van az interneten, és annyi minden hülyeséget kitalálnak az emberek maguknak, hogy feldobják a kamerát, és elkapják, lehet jobb lenne, ha nem kapnák el, meg alufóliába tekerik, meg mindenféle archaikus technikákat próbálnak imitálni, miközben a klasszikus fotográfia, vagy a klasszikus ábrázolás lényegesen háttérbe szorul. Ez egy szépen, nyugalmasan világított portré. Jó ez a szín, ez a ruha, abszolút tetszik az arc, a fény a hajon. Ha egy pici élfényt adnál még a hajnak, akkor el tudna válni jobban a háttértől, főképp az árnyékos oldalon igaz ez. De szépen derítetted az arcot, nem bukik be, és tetszik ez a fajta elszánt, csajos, kicsit ilyen cool, kicsit realista megközelítés. Örülök neki, hogy eljutottunk idáig. Ez egy 3 csillagos ügy, és hajrá-hajrá! Azt is értem, hogy az önkioldóval van probléma, és a 10 másodperc kevés. Egy javaslat, elvileg az interneten a fényképezőgépek nagy részéhez a e-bayen be lehet szerezni olyan távkioldót, ami elemes, rá kell dugni a fényképezőgépre, és mint egy ilyen távirányító, azzal irányítod a fényképezőgépet. Nem egy nagyon nagy összeg, ha jól emlékszel tízezer forint alatt van. Ezt azért mondom, mert ha a te géped típusához is kapható lenne, akkor ez óriási szabadságot fog neked adni abban, hogy nem leszel kötve se zsinórhoz, se időhöz a kamera előtt, és ez a későbbiekben is jól jön, mert ha portrézol, akkor sem baj, ha nem bújsz a kamera mögé, hanem csinálsz egy beállítást, és utána elkezdesz kommunikálni a modelleddel. Ez a következő lépcső lehet, és akkor felszabadultabbak lehetnek a képeid. Azt gondolom, hogy ez egy teljesen rendben lévő megoldás, köszönöm. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

32
Értékelem!

Köszönöm az elemzést. Már én is nézegettem a távkioldókat - hogy véget vethessek ezeknek az őrült rohangálásoknak...-, a gépemhez viszont csak vezetékes távkioldó lenne használható.

48
Értékelem!

Az Eszter képem elemzésekor Zsolt azt mondta, hogy az attraktív megoldások helyett érdemes lenne inkább az alapokkal foglalkoznom. Azt hiszem, ez az, amikor először lefelé kell építkezni. És tényleg sokkal nehezebb egy olyan képet jól megcsinálni, amin amúgy nincs semmi... :)

44
Értékelem!

Tetszik az is, hogy egyszerűen, és nyitottan közelítetted meg önportrédat. Nagyon érdekes az a folpackos játék is, de ott a kézenfekvő megbújás gondolata is felmerül bennem, ami itt nincs. Átérezhető, fontos munka szerintem.

Új hozzászólás