Periférián

Periférián

Ez egy nagyon érdekes kép. Nagyon jó az a pillanat, amit megválasztottál, nagyon szépek a naplemente színei a kerítésen, varázslatos az, ahogy ott csillognak ezek a fények. Emellett viszont azt gondolom, hogy ennek a hatását gyengíti ki az, ami a kép felső régiójában történik a felhőkkel. Próbáld ki azt, hogy elkezded felfelé scrollozni a képernyőt, és a böngésző tetejével vágod a képet, és így, ha letakarod azt a nagy világosságot ott fent, akkor ahogy takarod, úgy kezd a történetnek úgymond a főszereplője egyre nagyobb hangsúlyt kapni, és egyre dinamikusabb lenni, egyre jobban élni. Ez azt mutatja, hogy ebben a fényviszonyban és helyzetben nem a felhőkön van a hangsúly, hanem a kerítésen. A megfigyelésnél ezt pontosan láttad is, de valamilyen okból úgy gondoltad, hogy akkor komponáljuk bele az eget, miközben talán pont fordítva lenne ez érdekes, hogy ha az égből elég lenne annyi, amennyi a dombok feletti részből talán egy ujjnyi még megad, és utána a kép alsó része lenne az, ami a fontos, a föld. Hiszen pont a természetessége, vagy a föld közelisége az ennek a történetnek, ami nagyon erős hatás. Az, hogy nem valami elvarázsolt álmesei történetet mutatunk, vagy nem egy nagyvárosi helyzetet a maga tervezettségével, hanem a kis girbe-gurba utcákkal, a kis szedett-vedett háztetőkkel igenis a valóságról beszélünk, és ezt a valóságot festi át a Nap. Tehát azt gondolom, hogy itt az alsó régiónak a ritmusát kellene még erősíteni, és semmi esetre sem hagynám csak a felső rész levágásával egy félpanorámás valaminek ezt a képet, hanem az előtérhez adnék hozzá annyit, amennyit ott levágtam, vagy még egy kicsivel többet is. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

vágd le felül, ami nem kell, akkor már kb középen van a téma, és ehhez adj 2-3x annyi előteret és egyből látni fogod, hogy mi a helyzet, ezt akár kisollóval is megcsinálhatod tesztnek.

Noémi azt hogy 42. :) Minden kérdésre nem lehet, és talán nem is kell tudni a választ.... :)

Meglehet. És mit válaszoljak arra, ha valaki megkérdezi, hogy miért ilyen sok az előtér? :)

@Noémi: ha fent levágod a világost és alul ráteszed ugyanazt, vagy többet (így írta Zsolt) akkor a horizont a felső harmadba tolódik, nem középre -- így nem is béna. :) Ha alul nem adsz többet akkor lenne középen.

Köszönöm, hogy megint elemeztél! :)
"A valóságot festi át a Nap" -ért pedig külön köszönet! Mert idáig nem értettem, hogy hogy lehet valami ilyen szép, amikor csúnya? Hát ezért.
Két dolog miatt gondoltam, hogy ez jó lesz így. Az egyik az az, hogy mivel hiányzik a növényzet, (és a magas épületek is persze) az ég iszonyúan nagynak érződik, de tényleg! Emiatt hagytam sokat az égből, de a vágással itt is bajban voltam, lehet a világossága zavart, csak nem tudatosul bennem.
A másik dolog pedig, hogy ha több a föld, és kevesebb az ég, akkor vízszintesen a kép közepére esik a főmotívum. Az úgy nem lenne béna?

Hát, igaz ami igaz, nekem is :))) Úgyhogy ne hallgass rám :))

@István: a vágáskor elkélne néha a segítség. Kár, hogy nem megoldható...

@Ágnes: Nem, nem Hargita, még mindig Mongólia. De tudom, itt a közelünkben is élnek periférián, és fényképeznek periférián...:)

Noémi, ez nem véletlenül a Hargita ott a háttérben? Persze lehet majdnem bármelyik hegy is, de én a Hargitát ismerem igazán, éshát ott is van ilyen periféria is.

Első benyomás: gyönyörű! Szőrszálazás: nekem a felső felhőnyúlvány nem kellene, még ha anélkül az utálatos szélesvásznú forma alakul is ki... Második benyomás: gyönyörű! :)

Új hozzászólás