Pipit reggelizik

Itt jó a kompozíciós rend, jó az egészben ez a Nimród magazinos, sokszor ismert állatfotózás, ami nem egy egyszerű feladat egyébként, az állatokat megfigyelni, lefényképezni, ugyanakkor az estiskola feladatköre ahogy azt az előbb is említettem, hogy az alkotó alkotási attitűdje jelen legyen, benne legyen, nem elválasztható legyen a képtől, hogy itt más, tehetséges alkotó is elkészíthesse ezt a képet, ahogyan máshol is lehetnek madarak, kukacok, füvek, kis lámpák, stb. Tehát ugyanazt tartom érvényesnek erre a képre is, mert tudom, hogy a Hegedűs Vera képes szép természetfotókat elkészíteni, sejtem is, hogy nyilván könnyebb úgy alkotásokat készíteni, hogy nem kell önmagunkat folyamatosan elszámoltatni, tehát van ebben egy védekezés is, tehát azért keressük a válaszokat és a kérdéseket, hogy azokkal meg kelljen küzdenünk. Itt kijelenthetjük, hogy Vera jól fotóz madarakat; de ennyit és nem többet. Nyilván az a cél, hogy próbáljuk keresni a további lépéseket. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Kompozíció: lehetne használni azt a fűcsomót ellensúlyként, csak kellene egy kis hely tőle balra. Azzal a madárka is kimozdulna középről. és az egészet elforgatnám vagy 10 fokkal jobbra, hogy jobban feszüljön az a giliszta, erőlködjenek a lábak.
("Csaba". Köszönöm.)

elnézést.... javítottam. azt hiszem kéne aludnom picit.

Én is kb semennyire értek a madarakhoz, de tényleg:) Tök véletlenül tudtam meg, mennyire jellegzetes ez a darab, a különbséget csak azért tudtam megmondani, mert láttam a képeket (és mert tudtam, hogy nem ugyanaz). Most szerintem többet tudsz a pipitekről, mint én (akiknek tényleg szuperédes nevük van, én tejeskávénak hívtam őket a múlt hétig, amikor is megtudtam a hivatalos elnevezést is). Köszi az érdeklődést meg a hozit:)

Annyira nem értek a madarakhoz (nagyjából semennyire), csak érdekelni kezdett ez a fura neve.

Nóri, nagyon aranyos vagy, majdnem eltaláltad, és közben pedig nagyon felvidítottál:) Az itteni egy kicsit világosabb, de mondom, majdnem:D

Először is: Zsolt, ennek a képnek az a címe, hogy a pipit reggelizik, és a báránykásé a portré az árváról:)

Köszönöm Csabi, hogy megnézted a képemet! Szívesen venném, ha leírnád, mit javítanál a kompozíción! Mellékesen itt már korábban mindenkinek elege lett a madaras képeimből, de én azért időnként küldök még egyet, annak jeléül, hogy továbbra is érdeklődésem központját képezik. Annál is inkább, mert ha valaki felismeri ezt a madarat, azt is megtudja, hol vagyok, pedig egyébként nem árultam el senkinek!

Van egy ilyenem feketerigóval. Onnan tudom, hogy az élmény nagyobb, mint a hatás.
A madárfotóktól elvárja a publikált képeket nézegető ember, hogy élesek és részletgazdagok legyenek. Ezt itt a technika korlátozta. Az ebéddel folytatott harc pedig önmagában nem olyan erős, hogy ellensúlyozza ezt és a (talán kissé elsietett?) kompozíciót.

Új hozzászólás