Poliéder

Én annak örülök, hogy elkezdesz a mozgással foglalkozni, ez fontos. Picit jöhetnél sűrűbben, hogy folyamatában tudjunk beszélni ezekről a dolgokról. Ugyanis az ötlet jó, meg a helyzet se rossz, picit steril, de ez belefér. Viszont a térrel máshogy kéne gazdálkodni, mert most nagyon kifutunk a szélre. És még valami. A végponton jó, ha a tárgy éles. Azt is kipróbálhatnád, hogy állványon a gép, fix és koncentrált a fényképzés és a fényforrás és a tárgy közé teszel egy olyasmit, mint egy ventillátorlapát, hogy szakaszosan kapjon megvilágítást, hogy így mit ad ki. Persze ez vakuval is megoldható, de annak lehet, hogy sok lenne ilyen pici tárgyon a fénye. Hajrá, várom a folytatást. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Örülük, hogy révbe értünk, hogy egy majomban őrülünk, hogy miért rossz, hogy életlen a kocka is, meg minden is. ;)

Zsolt, én is pont erről beszéltem!

Németh Zoltán, köszi a felvilágosítást, eddig ebben a hitben éltem!

Ramóna, alapvetően ez egy jó kép, de sokat segítene az értékelésben, ha az exif adatokat is mellékelnéd e képhez. Nekem hiányzik egy kis feketeség a kép jobb oldaláról. Értem azt, hogy a Zsolt mire gondol, hogy a kocka a megállás előtti pillanatban lett-e lefotózva, vagy visszafelé is mozgott egy fordulatnyit. Ha az utóbbi, akkor tényleg lehetne élesebb.
...ja és a poliéder egy minden oldalról sík lapokkal határolt térbeli test, a dobókockára ez pont nem igaz. :)

Mó, belementünk abba a zsákutcába, hogy magyarázunk valamit, ami alapjában valóban egyszerűbb, mint amennyire magyarázzuk. Életlen, mert bemozdult, és ennek nincs miértje. Azt, hogy ezzel eddig nem volt probléma, nem tudom hova tenni, mit akar jelenteni.

Tényleg nem akarok vitatkozni, csak az a bajom, hogy nem akarom, hogy kifusson a képből a mozgás, hogy most ott tartunk, ahol jelenleg megállt a dolog, de még folytatódik. Na, hát nem tudom elmagyizni normálisan, amit akarok, de biztos fos az egész, ha ennyit kell magyarázni. Bár eddig ezzel nem volt probléma, ezért vagyok kicsit tanácstalan!

Értem. Ebben az esetben az lehetne a célravezetőbb, hogy ez egyértelműbb legyen és ne kavarja meg a nézőt az életlenség, hogy egy közbülső mozgásfázisra exponálsz rá vakuval nagyobbat, és utána még hagyod kifutni a képből a mozgást tovább - de akkor ez a kifutást nem állhat meg a kép széle előtt, mert akkor meg olyan lesz a hatása, mintha visszafordult volna. Jó, ha az ember elkerüli a bizonytalanság érzetet adó dolgokat.

Mert folyamatot szerettem volna, ami nem áll meg, és nem ér véget.

"és a kocka direkt mocorog"
miért?

Értem, értem, és a kocka direkt mocorog. A villa más téma, de nekem ott sem hiányzott, nyilván azért lett olyan a kép. Nyilván nem lehet mindenki szája íze szerint dolgozni, de azt gondolom, hogy minden vélemény formálja az egészet! Kíváncsi vagyok a folytatásra, ahogy szoktad mondani.

Mó, drága, én nem akarom elvenni a kísérletezés élményét tőled. Csak azt mondom el, amit én látok. Nekem, ha minden mozog, annak indokának kell lennie - ha a kocka el van vetve, annak is kell egy nyugvópontjának lennie. Pontosabban... nem muszáj. De akkor határozottan azt kell a kép mondja, hogy a kockának ez csak egy pillanata, de a folyamat, az élet megy tovább, azaz akkor a dobás mozgásfolyamatának valami közbülső fázisán kell lennie a fókusznak, a kimerevítésnek és utána folytatódnia az elmosódott szellemképnek. Így most azt nem lehet eldönteni, hogy a kocka mocorog még, vagy én, a szemlélő, azaz a gép mozdult be. Tudod, ha ismersz, hogy kifejezetten irritál a túl éles kép, mert nem valószerű, és itt se ezt várnám. Az "újkori" két képednél viszont bár más-más okból és úton, de mindkettőnél élesség kérdések vannak, a villánál is, itt is, és azt szeretném kideríteni hogy ennek mi az oka. A technika, vagy más.

Köszönöm a hozzászólók kedvességét és figyelmét, valamint az értékelést is!

Zsolt, érdekes, hogy pont a tér másfajta felhasználását említed, hiszen pont ez a kép lényege, és egy tanárom szerint is jól érthető ez a képi megoldás, ezért is maradt így. Ugyanez vonatkozik a tárgy nem élességére a végén.
De persze játszani lehet, ha egyszer lesz időm, akkor megcsinálhatom azt is, amit te javasolsz, csak akkor annak nem tudom, hogy mi lesz a másodlagos tartalma, ha lesz.
Én most nem feltétlenül szép képeket szeretnék csinálni, inkább az alkotó folyamatokat élném meg, amíg van lehetőségem ezen az ismeretlen úton járni. (Remélem, hogy még mindig lehet véleményt nyilvánítani, és nem jár érte lefejezés.)

Köszönöm az időtöket!

Dobókockamániás vagyok. Szép felvétel. Misztikus! Gratulálok! Üdvözlet a Narancsostól

Ez a kép jó ! Nekem fantasztikusan tetszik. A kocka mozgása azt a várakozást fejezi ki, amikor izgaulunk várható eredmény, nyeremény miatt. Varázslatos lett a kép hangulata a puritán környezet miatt, a fekete háttérrel, a füstszerű mozgásábrázolással. Nagyon szép !

Új hozzászólás