Pump up the volume!

Aki ügyes, megláthat.

Az van a leírásban, hogy „aki ügyes, megláthat”. Én több Gimesit is látok ezen a képen, és érdekes ez a fajta üzenet, mivelhogy a hármas leckére került beküldésre, én megpróbálom ezt így értelmezni. Az alkotó egy képre - mint szendvicsnegatív - sűrítette több életfázisát, láthatjuk Gimesit, mint szívtipró fotómodell, láthatjuk, mint lázadó fiatal (mondjuk egy kicsit nőies formában), és láthatjuk az út háromnegyedét, amikor a kis szatyrával igyekszik haza a piacról, és a kora délelőtti időben a nyugdíjasok életét fogja élni, miután hazaért. Tehát itt három Gimesi is föltűnik a képen: a fiatal srác, aki meditatív pózban reklámozza a pólót, a dacosan álló fiatal, aki, mint egy forradalmár, várja a fleshmobra érkező társakat, és a magányos nyugdíjas. Nem nagyon tudom, hogy mi lenne még, amit értelmeznem kellene, biztos van itt valami más üzenet is, valószínűleg ezekből a mozaikokból más is összerakható, ott látok még egy fél kezet, látok egy lakótelepi házat, valami kabátformát a képen, sőt, még egy hölgyet is látok, meg még cipőket. Nem tudom igazán értelmezni, hogy most András ezzel a három életperiódus ábrázolással, vagy ezzel a fajta asszociációs helyzettel mit is szeretett volna nekünk mondani, nem áll össze a kép. Komolyra fordítva a szót: egy zavaros helyzetet, bujkálást látunk. Ez is lehet üzenet, ha ezt akarta Gimesi közölni, hogy zavar van az erőtérben, akkor ezt sikerült, nem tudom, hogy ez volt-e a cél. És ha nem tudom, akkor valószínű más se tudja elsőre ezt levenni, vagyis ha a cél az, hogy a magam zavarodott, megfejtés előtt álló, útkereső helyzetét akarom bemutatni, akkor ezt kell rendbe állítani, vagyis a káoszt nem tudjuk káosszal ábrázolni, mert a káosz dekódolása nem a káosz értelmét adja, hanem szimplán a rendetlenséget, amivel esztétikai értelemben nem lehet azonosulnia a nézőnek. Jó lenne tehát tisztázni, mi az önvallomás célja, az, hogy zavarban vagyok, hogy keresem az utam - akkor ezt kell kompozícióval, fényekkel és formákkal mutatnom - vagy az, hogy ne mondjak magamról semmi konkrétat, no de akkor meg mire való az önportré, ha nem merjük felvállalni az aktuális lelki helyzetünket? Kérem Gime, hogy ezt tisztázzuk, a te érdekedben, ismétlés. (hegyi)

Hozzászólások

A Nagymező utca nincs ezen a képen... ;)
Kedden... tehát tegnap? különben nem is siettünk, és hárman voltunk... Bár azt már megállapítottuk, hogy ha nem sietünk, akkor is úgy tűnhet másoknak néha, hogy kerget minket a tatár... :D

Láttalak kedden a Nagymező utcában, csak annyira siettetek a Tündével, hogy nem rohantam utánatok.

Én ügyetlen vagyok, nem látlak, szal nekem ez az önportréra nem egy jó megoldás. Reklámnak inkább. Jók ezek a tükröződős, soksíkú képeid, szeretem őket. De ezeket nem leckékre fotózod szvsz. :-)

Ó! Én ügyes vagyok, mert látom a fényes cipellődet is, sőt, még azt is, hogy a hasadtól exponáltál. Különben izgalmas kép.

Új hozzászólás