Quetzalcoatl

Quetzalcoatl

Régi képem, csak most, a keresgélés alatt került elő.

Valószínű a cím valami indián istenség neve lehet, ennyire nem vagyok ebben otthon. Ez egy nagyon izgalmas kép, tetszik az, amit István itt megfigyel. Finomak a vonalak, bár talán máshova tettem volna az éles pontot. Ezek a leszakadó tolldarabkák, amik a széleknél látszanak nekem fontosabbak. István, egy vallomást kérnék tőled: biztosan van ezen éles valahol? Vagy elmozdult? Mintha sehol nem találnám az éleset, most lebuktál. Mindegy, de erre azért nem árt odafigyelni, hogy legyen valami éles. Hogy itt most maga ez a tollszerelék mozdult el, vagy a kamera, azt nem tudom, ettől függetlenül maga a kép nagyon tetszik, szép ritmus, dinamikus és jó megfigyelés, jó a vágás is, tehát minden egyéb más rendben van. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm szépen,.... archívban meghallgatom feltétlenül! :) Üdv! Oldy

Szia Oldy! Ma este (2014.03.10) 9 órakor kezdődő Latin Amerikáról szóló rádióadásunkhoz ezt a képet választottuk illusztrációnak. Köszi szépen.

Értem oké, el is fogadom, de mondom, absztraktnak gondoltam, nem tárgyfotónak. Nem akartam, hogy kivehető részletek domináljanak, inkább a színek, foltok. De ha gondolod csinálok ismétlést, csak nem ez lesz rajta, mert ezt valami boltban láttam meg... fú, most eszembe jutott valami,.. na csinálok ismétlést! Lesz éles is rajta! ;)

Oldy, ha sehol se éles a kép, az ilyen tárgyias cuccnál elég zavaró lehet. Egy portré lehet életlen, bemozdult. De a tárgynál legalább valahol legyen éles.

A jobb felső sarokban azok a zöldes/türkíz tollak élesek, de a csillogás miatt nem látszik ez így... Azt gondoltam, az absztraktnál nem fontos az élesség, illetve a részletek egyenként, hanem az összkép, a hangulat miatt úgy "egyben nézve" keltet bennem egy bizonyos érzést.

"Ketzalkóatl (elterjedt spanyol névírással Quetzalcóatl, magyarul: Tollaskígyó), az azték mitológiában a tudás és tanulás istene, az első istenpár harmadszülött fia. Sok megjelenési formája volt, de legfontosabb jelentéseként a természet erejét szimbolizálta: az összetekeredett tollas kígyó felemelkedik a földről, farka vizet ér, vihart és port kavar, mielőtt esőt hozna. Ő volt az emberiség teremtője, továbbá a Kelet (égtáj) ura, egy megjelenése pedig a Vénusz hajnalcsillag volt. Ikertestvére Xolotl, a balszerencse istene."
(Forrás: Wikipédia)

Új hozzászólás