Ramónának 2.

Ramónának 2.

A Ramónának kép ismétlése. Végül inkább a négyzetes megoldás mellett döntöttem. Így ugyan elmaradt a növény-gitár párhuzam, de itt már fontosabbnak tartottam az arcot. Az arányok is változtak, merthogy máshogy volt fésülve a haj, másmilyen volt a ruha színe/tónusa, szabása, és ezek mind beleszóltak az ismétléskor a végeredménybe is, nem lehetett csak egy tényezőt megváltoztatni. Ám az is igaz, hogy nem tudnám elmagyarázni senkinek, hogy hogyan is van ez az ellenpont, meg tömegelhelyezés a fényképezésben, és ez azt jelenti, hogy én sem vagyok vele kellőképpen tisztában. Gondolom, ezt sem lehet egyszerűen csak kimatekozni, de nagyon szívesen olvasnék róla bővebben.

Szeretem ezt a képet, örülök az ismétlésnek, de nem nem az történt, amire én vártam. A két kép köszönőviszonyban sincs egymással. Az első kép egy kislányos, zavarban lévő személyről szól, ráadásul nagyon szép a háttérben az a fa, amivel tulajdonképpen a gitár nyaka párhuzamba kerül, és most én ezt veszteségként élem meg ennél a képnél. És itt látszik, hogy ő sem nagyon vett téged komolyan, elröhögtétek ezt az egészet, és így nem nagyon tudom értelmezni, hogy akkor most jó, mit akarunk ezzel, miért szorongatja ezt a gitárt ez a csaj. Sokkal kevésbé indokolt ez a kép, mint az előző. Oda térjünk vissza, tónusban is szebben megoldott kép az, mint ez. Itt most nagyon sötétek a tónusok, ez a kékes árnyalat sem tesz neki jót. (hegyi)

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést. A portré ismétlése a portrénál is nehezebb...

Igen, emlékszem, tényleg nevettél! :)

Főleg azért más, mert itt igazi a mosoly! ;)

Köszönöm a megjegyzésed.

Tényleg más mint az előző, meghittebb, jobban fókuszál a belső mozzanatokra vagy rezdülésekre. Jó a modell is, hitelesen szép az üzenet.

Új hozzászólás