Reggel

Reggel

Már megint el kell indulni...

Végre megjött Ferinek a 3. leckéje, és én ennek nagyon örülök, mert egy olyan üzenetet kapunk, ami több síkon is értelmezhető. Van egy szociografikus hatása ennek az egésznek ezzel a nagyon furcsa előszobával, a rendben, szépen lerakott papucsokkal, a fogassal, a majdnem üres polccal. Érdekes ez az egész, van egy kicsi albérletes jellege, hogy együtt lakunk hárman, és én vagyok a rendes fiú, aki még a többiek után is takarít, miközben arra vágyakozom, hogy én is bulizhassak, és tehessek magasról arra, hogy mi az elvárás velem szemben. Ehhez az elváráshoz való alkalmazkodást mutatja nekem az ing, szépen begombolva, zártságot mutat a zsebre dugott kéz is, miközben már az első ilyen szárnybontogatásnak fogható fel az edzőcipős dolog a farmerral. Szóval az egésznek van egy ilyen érdekes kettőssége, egy ilyen útkeresős, lázadás előtti pillanat, amikor az ember már kezd kiszakadni a konvenciókból. Ez egy jó üzenet! (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Szia! Nekem az inged a leghangsúlyosabb most - bizonyára mert az van elsődlegesen megvilágítva, és mert az arcod homályos kicsit. De a fejtartást tartom mégis a legfontosabbnak a fotón, mert azzal üzensz a leginkább. Valójában az a sztereotipia ugrik be, ahogy a középkori rabok néznek cellájuk ablakán felfele - kifele.

Köszi a hozzászólást! Igazából azt próbáltam mutatni, hogy menni kell, de nem akaródzik (Ezért a grimasz) :)

Amíg el nem olvastam a képaláírást, nekem olyan érzésem volt, hogy el akarsz indulni, vagy legalábbis valahova máshova vágysz (miközben már le is mondtál a célodról - ezt mind szubjektíve), nem jött át csak a képet nézve az otthonmaradás vágya. Már ha egyáltalán jól intonálom magamban a képaláírást. :)

Szerintem nagyon jó ez a személyesség, amit én látok ezen a képen, ami nekem pont abból jön, hogy egy sima, nem "ötletelős" fotó, egyenes beállítás, de ráraksz önmagadból több belső-személyes dolgot is. Talán az én szubjektív értelmezésem, illetve a képaláírás ellentéte is azt jelzi, hogy más is átjöhetett a képre, mint amit szántál, vagyis nyitottál (legalábbis nagyobb részben, mint bezárkóztál, amikor engedted önmagadról a fotót elkészülni).

Kösz ezt a személyes gesztust, nagyon tetszik a fejnek a napsütés irányába fordítása, ebben a "kevésben" szerintem átjön egy jó adag "több".

Új hozzászólás