Reggeli evezés

Reggeli evezés

Napkeltekor készült kép (nem szépia).

Nyugalmas és lírai üzenet, szép a mozgás. Jó helyre, jól komponált az egész. Talán én egy kicsit nagyobb előteret adtam volna neki, még líraibb lenne a dolog, elfért volna. Egy ujjnyival kevesebbet a háttérből és az az előtérhez hozzá lehetett volna adni és akkor még izgalmasabb a kompozíció. Ettől függetlenül ez egy jó kép. Három csillagot megadom rá. A leckemegoldásra még várjunk, arra várnék még egy-két ötletet. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az értékelést. : )
Hamarosan jön a többi.

Nekem az arányok is rendben vannak. Szerintem pont ezek miatt a megszokottól való eltérésektől lesz izgalmas, ez adja a bukéját.

Nem Zsolt, én is csak csak kérdeztem, hogy ezzel szándéka volt, vagy sem? Egy tükrözés meg amúgy nem a világ főbűne, ha mégis úgy érzed számít... :) Vagy tévednék?

Köszi! : ) A "visszafelé" evezéssel semmit sem szerettem volna mondani. Eszembe sem jutott. Valójában madarakat mentem fotózni a hajnali soroksári Dunaághoz. Mivel késő ősszel hajnalban szép ködös a környék, gondoltam lehet belőle valami. Madár nem volt, de szerencsémre egy komp majd egy kajakos lett a téma. Kicsit paráztam is, hogy nem biztos, hogy örül az evezős, hogy őt lövöldözöm. De nem szólt, csak némán ment a "múltba".

Zoli, az idővonal probléma azért elég nehezen kivédhető itt, mit tehetett volna, kiabáljon, hogy hapika, fordulj vissza, mert így a múltba evezel?

Viszont ezzel a sodorvonal éppen középen osztja a képet, és az markánsabb, hangsúlyosabb mint a horizont. :)

Az is érdekes, hogy ha jól tudom a képi idő balról-jobbra halad a képeken, és így az evezős mintegy a múltba halad visszafelé. Ezzel szerettél volna valamit mondani, vagy eszedbe sem jutott, csak így adódott a kép? :)

Szia, köszi! Az aranymetszés miatt raktam a horizont vonalát, a partvonalat a felső harmad vonalára

Horizontálisan jó az elhelyezés. A vertikálissal nem biztos, hogy egyet tudok érteni. Most ugye pont középen van a kajakos meg a nyomvonala, fölötte egyharmadban meg a horizont. Afölött meg leginkább semmi.
Én lehet, hogy többet adtam volna még az előtérből a fenti semmi rovására.
Vagy többet a semmiből, a hullámok rovására.
Most olyan se ez, se az.
Szerintem.

Köszönöm Árpád. Igen, nekem is az volt az érzésem, hogy csak úgy evez, nincs konkrét cél. De a hullámok miatt is hagytam a jobb oldalon többet, és nem az unalmasabb bal oldalból. Hogy azért maradjon tér a haladás irányában is.

Nekem ez tetszik. Lehet hogy giccsnek tűnik, de nekem tetszik. Lehet hogy azért, mert nem szoktam sok fényképet nézegetni, de attól, hogy nem a haladás irányába van hagyva a nagyobb tér azt érezteti, hogy maga mögött hagyta a képen látható emberke a "gondokat", és megy mindegy hova. És ettől lesz személyes. Persze ezt nem nagyon értem, hogy mire jó ilyeneket csinálni, de tudom hogy vannak ilyenek.

Új hozzászólás