Reggeli hangulat

Reggeli hangulat

Kaptam egy új és szép orchideát még a régi helyett. Egyenlőre a konyhában a helye, ahol egészen szép reggeli fények simogatják. Valamiért nekem a ff megoldás tetszett meg, pedig még magam is furcsának tartok egy ff virág fotót

Éva, ez egy nagyon erős képed. Semmiségnek mondhatni, mert nincs rajta hátrabukfenc, viszont nagyon finoman bánsz a tónusokkal és a formákkal, és ez így előtér-háttér viszonylatban képpé áll össze. És nem csak ez. Hanem hogy ráadásul ez az egész kap egy harmadik, láthatatlan lényeget azáltal, hogy meghoztál egy döntést, hogy a virágot nem a szokványos reflektorfénybe helyezéssel mutatod meg, hanem árnyékban, sziluettel. Ez az eltartás egy üzenet is, egy kód, ami annak működik, aki időt szán rá, hogy nézegesse a képed. És még egy szinte észrevehetetlen réteg van, ez a függönyé, ami még egy ízt ad. Köszönet! (hegyi)

Hozzászólások

33
Értékelem!

Köszönöm! Hát igen, érdekes ez a napsütés plusz függöny réteg, nekem tetszik, azóta a virágról készült még kép, de felejthetőek. Más lírai dolog egyenlőre még nincs a konyhában :)

41
Értékelem!

Köszönöm! Igen, problémás volt a kompozíció ill a kép vágása, mert ha a kaspót is beleszerkeszten, akkor zavaróan megjelent az ablak keret is. De jó ötletet adtál István, valamire rá kell rakni a virágot és alul is több marad.
Ez a függönyön átszűrődő napfény meg különösen tetszik nekem...

29
Értékelem!

Gyönyörű! Jó ahogy a kontraszttal képzel előteret, miközben az éles struktúra nagyon hasonló folthatású mint az elmosott háttér...

32
Értékelem!

Nagyon szép és nagyon finom ez az árnyjáték (nem is csak FF) Önmagában nagyon különleges tud lenni az orchidea formája - és ezt úgy értem, hogy szerintem nem is mindig fotogén - de itt a háttér játékával együtt a növény formai eklektikája nagyon szépen párosul. A függöny pedig nagyon selymessé teszi az átszűrődő fényt, az itt-ott kikacsintó mintái is jól passzolnak ebbe a miliőbe. Annyi, hogy talán egy kis alátéttel icipicit feljebb emelhetnéd a növényt, most nekem ott lent olyan befejezetlen, vagy inkább olyan megvágott, ehhez a finom világhoz. De nekem ezzel együtt is kifejezetten tetszik a fotód!

Új hozzászólás