Reggeli hangulat

Kedves feleségemet kaptam lencsevégre. A reggeli órákban szokta hívni édesanyját rögtön ébredés után. Néztem az arcát és a fényképezőgépért nyúltam. Este le nem mosott smink szépen kenődve a szeme körül. Haja még kedvesen kócos. Na mindegy én csak szerelmeset szépet tudok írni róla... Az arcát a telefon kijelzője világítja ahogy éppen a híváslistát böngészi (hála istennek nehezen találta a számot így volt időm fókuszt találnom).

A helyzet az, hogy amit leírtál a képhez, az javarészt nincs a képen, legfeljebb érzet szintjén, te tudod, hogy megtörtént, de mi egy portrét látunk, a cselekményhez a modell túl közel van, máshogy mondva szűkre vetted ahhoz, hogy sztori is legyen a fotóhoz. És persze az is igaz, hogy portrénak meg azért nem igazán jó, mert a modell homloka túl közel van, az objektív látószöge nagy, ezért torzít is, de mindkét probléma ellenére mégis azt kell mondjam, hogy a kép hordoz fontos dolgokat, érzelmeket, közelséget, keresetlenséget, intimitást, sugárzik róla az odafigyelés és szeretet, és ez fontos, és ráadásul igen nehezen megragadható. Neked sikerült. Szóval majd kérek ismétlést ahhoz, hogy a sztori is meglegyen, de ez így is három csillag. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

6
Értékelem!

László, szép erős atmoszférájú kép. A gyenge megvilágítás tudom, hogy sajátja az időpontnak, de ha teheted pici utómunkával a sötét-világos tartományt húzd szélesebbre, mert jó a kép csak alacsony a dinamikája. Szerintem.

5
Értékelem!

Igen a tekintet erősen a telefonon van és nem a kamera felé irányulAnnak a faliszőnyegnek sajnos megvan az a tulajdonsága , hogy bármely irányból közelít a kamera két , három pont mindig becsillan.Amúgy érdekes hogy manuális objektívvel sokkal jobb alkotni.

7
Értékelem!

Megvan egyfajta reggeli hangulat, és ebből a pasztell derengésből visszafogottan rajzolódnak ki kis színfoltok. Ettől jön az érzés, hogy finoman, és kedvesen ábrázolod a modelled - a leírás alapján tudható is, a párodat. Ha nem mondod, hogy telefon, éppen reggelit is készíthetne - persze a vajas kenyér azért így nem derítene :) A két becsillanó pont picit erősek, és azért azt sajnálom, hogy a tekintet nincs meg.

Új hozzászólás