Reggeli kávé

Ez a kép még nagyon friss, szinte most került ki a gépből, de már látok egy-két hibáját. Azért remélem nem lesz nagyon unalmas Novák Tündének sem. :))

Ez a kép nekem több csendélet egy papíron. Nagyon szép és izgalmas a jobb oldali kis kancsó, és a forma hasonlósága összekapcsolja ugyan a csészével, de a csésze önálló, más megvilágításban, más fényjátékkal. És van a háttér, ami bár nem felismerhető, de mégis elég határozott, nem hagyja igazán élni a két tárgyat, elvonja a figyelmet. A nagy fehér vászon vagy képkeret lenyomja az asztal síkjára a kép előterében lévő motívumokat, állandó "vitában" áll velük. Egyrészt fényben, másrészt elrendezésben van feladat ezzel a képpel még, hogy egységbe rendeződjenek a tárgyak. A hangulat jó, az irány jó, még kicsit kellene rendezgetni, játszani a fényekkel, az elő- és hátteret kompenzálni, hogy lenyugodjon a kép és összeálljon az üzenet. (hegyi)

Hozzászólások

19
Értékelem!

Köszik. István, ide fölűre az van csak írva, hogy hozzászólások, hogy mikor az nincs. Bátran, bármikor, bármelyik képhez szólj szerintem, ha úgy érzed van hozzáfűzni valód. Akár +, akár - a véleményed, itt mindenki szívesen olvassa.:-)))
A nagy fehér folt egyébként a monitorom. Azt hiszem, tettem egy werk fotót is a szorgalmiba erről.

15
Értékelem!

Bocs, hogy belekotyogok. A hozzászólások elolvasása után. Szerintem jó az irány, jók a fények, jó a kontraszt, kell a csésze, kell kancsó. Ami nem kell, az nagy fehér folt (UFÓ = Nem meghatározható Fehér Objektum), a kép felső, jobb sarkában. Amúgy, minden ott van, hol kell lennie.

10
Értékelem!

nekem ez csak tetszik, olyan lágy, olyan szépen világított.

15
Értékelem!

Én csak a csészét fotóztam volna mert ezen a képen egyedül is megállná a helyét. A kis kancsóra véleményem szerint itt nincs szükség; olyan mint egy hívatlan vendég.(De tudom, nem én fotóztam).
A kanálkára és a csészealj peremére eső fény nagyon szép.
A hibákat meg te is tudod.:-)))))

11
Értékelem!

Kicsit több fényt szeretnék az előtérbe, az asztallapra, hogy az a sík, a tükröződés jobban érvényesüljön.
Cserébe a háttér kaphatott volna kvesebbet, mert zavaros, zavaró. Főleg az a csészébe állított kanálként megjelenő vilanydrót, vagy mi.
A begréken a fények szépek, a környezet nem az igazi.
Szerintem.

15
Értékelem!

Nem értem ezt a véleményed Józsi. Kifejtenéd bővebben? Egyébként ez nem akar több lenni mint egy sima tárgy fotó.:)))

10
Értékelem!

Érdekes kisérlet, szeretnék látni tőled csendéletet is, de ebben engem zavar, hogy nincs rajta tér.
tovább, tovább

Új hozzászólás