Részletek

Sok mindent lehetne mondani a Feri képével kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy ő most folyamatosan tudósításokat küld valahonnan egy másik világból, de én mégis azt mondom, hogy ez a kép azért nagyon szerethető és azért nagyon fontos, mert ezt a hármas osztatot létrehozta, megtalálta, észrevette. Ez a hármas osztat pedig két függőleges, talán ablakkeretből jön létre, ahol olyan mintha egy közbülső világba máshová látnánk át. André Kertész híres képei tükröződései is felidéződnek itt. Másrészt pedig ezek a torzulások pont a 60-as években a francia fotóművészetében vannak jelen, ahogy ez a fajta fekete-fehéren keresztüli szoció és Párizs megfigyelései is. Ez az íz ezen a képen is érződik. Én ezt egy nagyon jó munkának tartom a 13-as lecke épített környezet kategóriájában, ugyan ez a tűéles technika mindannak, amit a kort idéző hangulattal kapcsolatban elmondtam, felülírja, ellenpontozza, ezáltal elbizonytalaníthatja a nézőt, tehát ahogy azt eddig is mondtuk Ferinek, egy picit arra figyelnie kell, hogy az a nagyon is mai technikai igény, ami a digitális gépekkel kapcsolatban felmerül, hogy mindennek leltárszerűen karctű élesnek kell lennie, a fotográfiában, az archaikus technikáknál nem volt ennyire erősen jelen és ez az ellentmondásosság folyamatosan megvan a képein. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Na, ezekért szeretek ide járni!!!
Gratula!

Nagyon zizi.Függőlegesen minden annyira szabályos, vízszintesen meg minden annyira széteső. Izgalmas.

Árpi, köszönöm, én is kíváncsi vagyok:)
Gergely, köszönöm a véleményt, nem tudom milyen lenne ha ott is lennének emberkék. Így is várnom kellett míg belesétálnak a két ablakba. Sajna egy jó darabig nem is tudom megismételni ha akarnám sem.

Zsenialis!
3 az 1ben...kerettel s megis anelkul
Megunhatatlan, vibralo, csupa-csupa tortenet; s annak ellenere, hogy epitett kornyezet, modellekkel, elettel teli...
Se nem okoskodas, se nem belekotes, de ha az indito (bal) kepkockaban allna meg egy valaki, kozel hozzank illetve a korlatokhoz, hat nekem az ugy non-plus-ultra lenne...
De igy is inditvanyozom a 3 diszno postafordultaval torteno kiutalasat!
es koszi!

Ez igen! Le a kalappal! Az okosok biztos belekötnek majd, szerintem nagyon rendben van.

Új hozzászólás