RGB

Ez nem az én stílusom, de ma láttam és nem tudtam ellent állni.

Azoknak dekódolom, akik nem tudnák, hogy az RGB főképp a vetített képes, vagy katódsugárcsöves, vagy TFT monitoros megjelenítésnél jelent meg, és ez a Red, Green és Blue szavaknak a rövidítése. A képernyők ebből a három színből hozzák létre az összes többi színt színkeveréssel, tehát azok a kis képalkotó pontok, amik a képet létrehozzák ezeken a berendezéseken, azok vagy vörösek, vagy zöldek, vagy kékek. Hogy ha közel megyünk egy ilyen berendezéshez, akkor ezt meg tudjuk nézni rajta, látjuk. És ez a képcím utalás arra, hogy látunk egy képet, amin a kép kétharmadást a kék szín uralja, és egyharmadán a zöld és a vörös osztozik. A meglátás és az ötlet is nagyon jó, és a kompozícióval is tulajdonképpen egyet tudok érteni. Egy kicsit a kép bal oldala lötyög. Tehát nekem ott a kép véget ér, és a határt ott húznám meg, ahova kifutnak ezek a villanydrótok, ami azon túl van bal oldalt, az már számomra annyira nem érdekes, és megint azt mondom, hogy a feszesebb kompozíció dinamikában többet tud hozni. Ott egy vágást érdemes lenne tenni, de maga a kép nagyon érdekes. Nem tudom, hogy mennyit módosított ezen Tamás, talán a vörösbe picit túl sok sikerült, tehát ezek a kis pipacsok, amiket itt látunk, ezek most nagyon erős kontraszttal bírnak a zöldhöz képest. Lehet ez is egy út, hogy ennyire felerősítjük a színeket, de akkor a többi színnel is ezt meg kell tenni, főképp itt a zöld az, ami még haragosabb zöld kellene legyen. Picit uralja ezt a részt a vörös. Ennyit tudok hozzáfűzni, a három csillag megvan a képre. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Kedves Ágnes! Köszönöm a véleményed, valóban ritkán látni ilyet, különösen egy város iparterületén.

Az RGB : red-green-blue, vagyis a színes fotó és videotechnika alappillére, a három szűrözött fekete fehér csatorna, ami egymásra vetítve színes képet ad. Na, ez így nem túl érthető, de itt többre nem telik.

Az RGB nem tudom mit jelent, de a fotó különleges, attól függetlenül, hogy a szokásos nyári összetevőket láthatunk: pipacs, árvíz, felhős ég, de így együtt ügyes, tetszik.

Új hozzászólás