Rög

Rög

Nagyon szép az a ritmusjáték, amit Tamás megfigyelt, hogy a horizonttól elindulunk ezekkel a kis bokrokkal, meg a magányos fával, aztán van egy kukoricás és utána a felszántott föld. Ezek a ritmusok gyönyörű átmenettel eljuttatnak minket odáig, hogy ezek a rögök megjelennek a kép alján. Én közelebb mentem volna a földhöz ahhoz, hogy még tovább nőhessen a méret, és még kézzelfoghatóbbá, érinthetőbbé váljon a föld maga. Itt sajnos a digitális technika biztos, hogy elvesz az információból, csak sejtésünk és elképzelésünk lehet, hogy milyen lehet ez nagyban, és mennyire szépen jöhetnek ki ezek a struktúrák, de mégis azt mondom, hogy a kép alsó harmadánál nincsen továbblépés, tehát ott nem történik meg az a fejlődés, ami a kép felső két-harmadára jellemző. Ha így veszem, akkor levágható lenne a kép alsó harmada. Igen ám, de ha levágom, akkor viszont nincs meg ez a gyönyörű tér, ami létrejön ezzel a 5/6-od, 1/6-od arányban létrehozott ritmussal. Én bánnám, ha ezt itt megvágnánk, kell nekem ez a tér, de ez akkor tudna jól érvényesülni, ha közelebb megyünk. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést! Ha alacsonyabbról fotózok, akkor a kép teteje változna meg.

A hullámtani analógia nagyon helyénvaló. Képek analízisére hullámtani fogalmak is használatosak. Így szokás a képeket frekvencia-eloszlásokkal leírni. Ezen a képen alul kisebb frekvenciák a jellemzők, felfelé pedig növekvő frekvenciák. És ahol frekvenciák vannak, ott felléphet interferencia, rezonancia...

Ettől függetlenül, ez megint egy szép, érett, klasszikus kép.

Hú, ez tényleg olyan, mintha megmozgatták volna az óriási szitát és a göröngyök a felszínre rázódtak volna. A szélén meg összegyűlt valami aprólék. A fizikai rezgés elég közvetlenül megjelenik szerintem.

Új hozzászólás