S modell

S modell

Hát Brigi, én azt mondom hogy egészen artisztikus és egészen különleges, ahogy te ezeket a kisállatokat tudod instruálni – rendkívül jó érzéked van hozzá. Egészen biztos vagyok benne, hogy itt van köze a fotósnak a modellhez! Nem egy távolságtartó képet kapunk, nem alszik a cica, meg henyél stb. - nagyon szépek tudnak lenni ezek a képek, de dinamika nem sok van bennük. Itt konkrétan a macskatermészetről kapunk egy nagyon jó leírást, ráadásul egy nagyon jó ritmusban is. Szóval abszolút működik a dolog. Nyilvánvaló, hogy itt a technikával lehet még játszani, hogy mennyire hagyjuk azt, hogy a fehér ennyi tónustalan részt tartalmazzon. Magyarán egy kicsit, mintha túl lenne ez exponálva és ettől a fehérben már nem mindenütt maradnak meg a részletek - nekem is van fehér macskám, pontosan tudom és tisztában vagyok vele, borzalmasan nehéz exponálni fehér macskát – nyugalomban van és unalmas, vagy játszik és állandóan változó háttér mögött, állandóan változó mozdulatokat tesz, különböző fényviszonyok érik őt és ebben baromi nehéz megtalálni azt, hogy minden a helyén legyen, értem ezt. Tehát nagyobb biztonsági ráhagyást kell alkalmazni. Azaz, nem csak a képhatárban kell tudnunk úgy mozogni, hogy nehogy kiugorjon belőle és levágjunk valami alkatrészt - ez itt most jól megtörténik -, hanem azzal is foglalkozni kell, hogy mindezt a dinamikájában már tónusrendben is megtartsuk. Világosítani még mindig lehet a képen, mert hogy van információ, de ha a teljesen kiégett fehérből kellene visszajönnünk, nincs rá mód, hogy kitaláljuk azt, hogy ott vajon hogy álltak a szőrök és hol állt a cica nyaka. A „nincsből” nem lehet visszavarázsolni az elveszett információt. Ez technikai kérdés, ennyi csak amit hozzá tudok fűzni. Abszolút 3 csillag, leckemegoldás, és Brigitta én azt mondom, ezek szerint te az állatok nyelvén kitűnően beszélsz, úgyhogy hajrá! Szerintem mindazzal együtt, hogy tele van az internet ugró, fekvő macskával, vagy leveri a poharat stb. - és ettől az ember már orrvérzést kap -, mégis te ezt olyan szinten műveled és annyira máshogy mesélsz ezekről, hogy nyugodtan mondhatom azt, hogy tessék ezzel dolgozni tovább, mert szerintem izgalmas dolgokat fogsz létrehozni. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Tévedtem, az eredeti képen sincsenek információk az adott helyen.
Többedszerre nézve vacak egy felvétel :D

Tehát ha megvan az eredeti, mi a teendő? Hiszen tudod, mert magad mondtad el. :) Kérek egy utómunkában új verziót - hisz volt utómunka táborunk. :)

Köszönöm az elemzést, és persze a csillagocskákat is :)

Azt gondolom, hogy a fő probléma azzal lehetett, hogy a kép utólagos modifikációját külön (macska)kijelölés nélkül végeztem el, és azt is több lépcsőben, így a végére ténylegesen lettek részek, amik zavaróan eltűntek.
Köszönöm az észrevételt, és a lelkesítést. :)

Köszönöm Sándor, de természetesen csaltam :)
A háttérből több mindent is el kellett tüntetnem,(a bal oldalon fent csúnyán látszik is az ismétlődés) a cicust pedig középre vágtam, talán túl szűken is...

...de bármikor bárkiből az állatot... ;)

Gratulálok, Brigitta, ez sem semmi. Aki próbált már tébolyodott kutyát, vagy macskát munka közben fotózni, az tudja, milyen nehéz. Ráadásul ilyen precízen elhelyezni kifogástalan átlós kompozícióban!

Új hozzászólás