A Sárköz csendje

Nagyon szeretem azt, hogy Tamás ilyen finomságokkal dolgozik. Ez a kép így is abszolút rendben van, még amellett is, hogy a madarat kevésbé tartom fontosnak a kompozíció szempontjából, mint a traktort. Én lehet, hogy annyit még vártam volna, hogy a traktor menjen még tovább, ha jól látom, a földek még tartanak, amit ő éppen megművel. Nem tudom meddig, mert csalóka a pespektíva. Ha a fatörzs és a traktor teste közötti távolságot veszem, akkor még egyszer annyit kellett volna megtennie előrefelé, hogy egy kicsit szerencsésebb helyen legyen. De nagyon szeretem, ezek csak apróságok. Az nagyon fontos, hogy Tamás ilyen pillanatot talált magának, hogy észrevette ezt, megállt, elkészítette ezt a fényképet, és nem haladt tovább. Ilyen helyzeteket az ember lát az autóból, csak ezeket fel is kell tudni dolgozni. Ott meg kell állni, és azt kell tudni mondani magamnak, hogy hiába sietek haza, vagy a munkába, de annyit mindenképpen megteszek, hogy kiszállok a kocsiból. Azoknak, akik fényképekkel vagy filmezéssel foglalkoznak, javasolom, hogy bármilyen utazást terveznek, egy fél órát minimum adjanak hozzá az útidőhöz, és kalkulálják bele azt, hogy esetleg valahol kedvük szottyan félreállni a kocsival, és készíteni egy fényképet. Hogy ne az legyen, hogy azért nem állok félre, és azért nem készítem el a képet, mert nincs időm. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Mariann, Krisztina köszönöm. Érdemes néha az archívumban nézelődni. Sok jó kép található, sok mindenkitől.

Tényleg gyönyörű. Különösen ez a hatalmas fa, ahogy saját magának követeli a teret, a képet. A traktor és a madár eltörpülnek mellette, betöfögnek/röpülnek a képbe, hogy aztán majd ugyanazzal a lendülettel kitöfögjenek/röpüljenek. És akkor a fa ott marad egyedül, és igazán csend lesz.

a Csend lecke képeit nézegettem, így találtam rá erre a képre. Szerintem egyszerűen gyönyörű, csak nézem és nézem és már én is ott állok a közelben, lélegzetvisszafojtva.

Köszönöm az elemzést. Több képet is csináltam, ahogy a traktor haladt, talán, majd fölteszek egy másikat is.
Az autó, bizony nagy akadály a fényképezésben. De nekem már nincs, így kerékpárral közlekedek.

Nekem ez tetszik. Talán csak annyi kellene, hogy balról vágni néhány centit, és úgy nem tűnne zsúfoltnak (?) a másik rész. Viszont a hangulata a képnek nagyon jó.

Sajnos igazad van. Még vívódom, de az lesz a vége, hogy belenyúlok, mert amúgy szeretem ezt a hangulatot.

Nagyon rendben vannak a kellékek, szép az egész, csak valahogy az elrendezés nem teljesen az igazi.
A madár se, a traktor se pont ott van, ahol lenniük kellene. Asszem egy kicsit még várni kellett volna a jobb együttálláshoz. Talán.
Persze egyik se távirányítós, úgyhogy nem könnyű eset.

Új hozzászólás