Anna házija nincs kész. Mégis elküdi, mert bizonyíték arra, hogy gondolt rátok és igyekezett, pedig hideg is volt. Iskolájában (nappaliskola) egy kicsit rángatta a kamerát, aztán hazavitte és a felvételeket össze-vissza vagdosta. Ez lett belőle. Fogadjátok szeretettel.

A képekből nagyfokú szomorúság árad, ettől én is szomorú vagyok. Nagy öröm viszont, hogy önálló, saját hang, zene készült. Egyetlen privát kérdésem merült fel: az az ajtó olyan, mintha a herendi házban lett volna, vajon jól gondoltam? A többi kép a mostani élettér, ugye? Azzal szeretnélek vidámítani, hogy két disznót küldünk a felvételért. Házi feladat: csinálj egy vidám filmet - de őszintén! (szőke) értékelés:

Hozzászólások

37
Értékelem!

Kedves Márti!
Sajnos a nyugati partvidékről nem sokat tudok, arra még nem jártam és odavaló indiánnal sem beszéltem. Ezt a környéket (Ontario déli része) jobban ismerem. Itt is főleg táncos eseményeken foldulok elő, olyanokon amit egynapi utazással el lehet érni.
Ezen a weblapon
http://nativedance.ca/index.php/Intervie...
megnézheted hogy miről is van szó.
A nagy sárga téglalapokat keresd, ahol a jelekre kattintva rövid videókat nyithatsz meg. Ha a Women’s Fancy #1 nevűt megnézed, azon az első kép egy olyasmi diszitésű ruhát mutat amiről irtál. (Aurelianonak már magyarázkodtam hogy nincs hosszú i-m. A többi betű úgy tűnik működik, de azért nem könnyű őket sem megtalálni.)

34
Értékelem!

Most már látom hogy van a rendszerezés, tehát ezentúl oda válaszolok ahova kell.
Kedves Aureliano!
Az angol szöveg az óra alatti jegyzetelésről szól. Az én tanárnői nézőpontomból ez fontos lenne, de itt úgy képzelik kedves diákjaim, hogy majd ha én teleirtam - nincs hosszú i, vagy csak nem találom az angol billentyűkön - a táblát , akkor majd lemásolják. Erről heves viták szoktak kialakulni, pedig nekik csak azt kellene folyamatosan másolni amit én a táblára irok.
Ettől függetlenül mégis tetszik a magyarázatod meg a videód is, úgyhogy ha a pedellus megengedi, én is küldök egy geometriás gondolatfűzést, de addig is erre a weblapra
http://hemi.nyu.edu/cuaderno/aich/dance....
szeretnélek elküldeni, ahol ha megnézed a Tom Porter and the Akwesasne Singers cimű videót, a harmadik az oldalon, akkor valódi indián éneklést is hallhatsz. Látni sokat ugyan nem fogsz, de a mellette levő szövegből kideritheted hogy mi is ez.

26
Értékelem!

Tetszett a dúdolás, tényleg olyan indiános, és a hó is, mert az idén nem volt, és végül kimerevítettem a falon az üzenetet, ami azt mondja: "az Anna hatás az az érzés, ami akkor fog el, amikor arra vagy kényszerítve, hogy mindent leírj, amit csinálsz azért, hogy később megérthesd", és ezen elgondolkodtam, és meg is ijedtem, mert ha én ezt komolyan venném, akkor az íróasztal mellett halnék meg, miközben azt írom, hogy írom, hogy írom, hogy írom, hogy írom ...

40
Értékelem!

Kedves Anna, valamelyik kisfilmben mintha szó lett volna arról, hogy foglalkozol az indián kultúrával. Engem minden érdekel, ami indiános. Ha van kedved, meséhetnél ilyesmiről. (nekem van egy pár kwagiulth rajzom, és nagyon szeretem az egyszerű, lágy vonalaikat, a vörös-feketéjüket, és érzem bennük a titkot, de nem egészen értem őket. Például vajon miért van sokszor az emberi arc az állat belsejében ábrázolva?)

31
Értékelem!

Akármilyen hihetetlen, az ajtó is az iskolához tartozik. Hátsó bejárat. A madárfüttyös minusz harmincból megyek befele.
Anna

Új hozzászólás