Séta Narniában

Tegnap este felé jártam egyet a közeli nyárfásban. A lemenő nap fényei megfogtak. megálltam fényképezgetni kicsit. Ennek a képnek a hangulata megfogott, dolgoztam vele picit, ez lett a végeredmény. Technika: 18 - 55mm kitobjektív, ISO100, f/16, 1/10 sec záridő, fényképezőgép állványra téve.

Én erre megadom a 3 csillagot, mert lehet, hogy csak az én szubjektív nünükém, hogy ez így egy frankó színpad, de kéne valami még, amitől sztori lesz - lehet, hogy ennyi is elég, szóval ha te elégedett vagy vele így, ha neked nem hiányzik valami, akkor legyen. Ugyanis az feltétlen erénye a képnek, hogy utómunkáztál, és ezt ízléssel tetted, épp megállva a határán a giccsnek. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Persze, van hangulata így is, hát, ha őz nem lesz, vigyél ki valakit egy piros babakocsival és esernyővel. :)

Köszönöm az értékelést! Nekem a szereplő is meg van a képen, mert tudom, hogy ott van egy őz a domb tetején (pici barna pötty :D ), viszont a 18 - 55 -tel ez nem igazán látszik. Visszajárok ide elég gyakran, immár teleobjektívvel a "zsebben" hogy összejöjjön végre egy kép átkelő őzekkel a nyiladékban. Eddig még nem volt szerencsém vele, de nekem személy szerint így is bejön a kép.

Tervben van, hogy elkészítem a valósághű verziót is belőle. A képek adottak, csak most a munkahelyi fotókat kell befejezzem, de utána rátérek újra erre. Addig lehet hozok egy - két 2017 -es és téli képet a térre. A nagy fény árnyék különbség miatt valóban HDR szerű módszert próbáltam használni ( Luminosity masking magyarul nem tudom van-e neve), de csak a kiégett égboltra lett ez alkalmazva, a kép tetején a nyiladék még így is kifehéredett sajna. A festmény hatás pedig a véletlen műve lett, Orton effektet raktam rá próbaként, majd játszottam kicsit a réteg átlátszóságával. Végül így tetszett a legjobban a végeredmény. Egyébként aki nagyon sasszemű láthatja a domb tetején legelésző őzet is az út jobb oldalán :).

Nekem nagyon tetszik. Szépek a színek meg a szimetria is. GRT!

A nagy mélyégélesség miatt van egy ilyen klassz festmény hatása, lehet emiatt érzik a fiúk a HDR-t, de lehet tettél is rá, mondjuk engem különösebben nem érdekel, nekem tetszik így. Ha teheted, egy félórával korábban men majd ki legközelebb, egy picit több napfény nekem még jól esne, hogy ne legyen olyan nagy kontraszt a sárga és a zöld között, hanem szépen olvadjanak egymásba. De klassz, hajrá, jöhet még ilyen!

Nagyon szép meglátás, a színek HDR nélkül természetesen hoznák a hangulatát e képnek.

Tényleg hoz egy mese-szerű hangulatot, főleg a színek (sárga és zöld) kombinációk különböző megjelenései miatt. Ugyanakkor a technikai rádolgozás is kézzelfogható rajta, talán HDR okozza, vagy valami hasonló eljárás - ezzel pedig veszít is a természetességéből.

Új hozzászólás