Smaragdváros felé

A véletlen úgy hozta, hogy Ágnesnek a javítása, és Bélának a Smaragdvárosa egymás fölé-alá került. Ez azért is érdekes, mert a két kép nagyjából hasonlatos egymáshoz, és egy csomó kérdésre, amit nekem most az elemzésben kellene elmondanom, választ is ad. Nem szoktunk összehasonlítani semmit egymással, mégis Béla eléggé gyakorlott fotográfus ahhoz, hogy azok az üzenetek, amiket küld, kell a nézőben is valamilyen visszhangot tudnia verni. Most a Smaragdváros felé, mint cím, nem ad elég segítséget ahhoz, hogy értelmezni tudjam, hogy miért lett lefényképezve ez a völgy. Nem egy nagyon jellegzetes hely, ez bárhol lehetne Magyarországon, ahol van fű, fa, meg bokor, ezt most így nem nagyon értem. Biztos van Bélának ehhez valami érzelmi kötődése, de azt rá kellene tudni tenni a képre. Most ez nem került rá. Úgyhogy Béla, ezt most visszaadom ismétlésre. (hegyi)

Hozzászólások

36
Értékelem!

Köszi Jóska! Bármikor,bármit,bárszívesen bárhasználjatok! :)

36
Értékelem!

Utazások ideje című műsoromhoz ezt a fotódat választottam illusztrációként.

38
Értékelem!

Bélám, ennyi asszociációs képességem nekem is van tesó, csak ha neked a sárga mező a sárga köves út, akkor ezt láttatni kell. Ha ő a főszereplő, akkor miért a kép kevesebb, mint 1/6-án van jelen? Arányok, kompozíció, tudod. Kéne azt a fránya csendéletet gyakorolni végre.

26
Értékelem!

Pedi, köszi az elemzéseket! Persze, kisebb-nagyobb kötődés létre jött a beküldött képekhez. Itt a hely mindegy, egy mesés olvasmány élmény villant be, amit Hajni nagyon pontosan írthangzott vissza. A sárga köves út a fontos ahogyan mintha véget érne, ámde a horizont alatt tovább vezet, talán Smaragdváros, talán más cél felé...
Köszi Hajni! Már nem a cél, hanem maga az utazás, a tapasztalás a lényeg! ;)

36
Értékelem!

Béla, nekem egyből a "yellow brick road" ugrott be a sárga learatott sáv láttán. Szimbolikusan ez lehet Dorothy utazása a felvilágosodás útján, ami egyben uticélja is és ahova meg is érkezik a végén. És itt a képen érdekes, mert egy adott ponton a bokrok elrejtik az utat és fent, tovább, a látóhatár alatt mintha újra felbukkanna az ösvény, a felhők alatt- tehát ez nem egy könnyen követhető út, nem egy felhőtlen utazás, de tovább, a felhőkön túl, vagy akár a szivárványon túl célhoz lehet érni. Nekem kimondottan tetszik ez a kép. ( És valószínű, hogy hamarosan a madárijesztő is felbukkan valahol ?:-) Mit szólsz?

Új hozzászólás