Smell like a man, man!

Smell like a man, man!

Ha már felbarkácsoltam a falra ezt a valódi fotóstúdió kelléket (a pótágynemű-garnitúrámat), akkor már úgy gondoltam kihasználom az alkalmat és megpróbálkozom újra az egész alakos önfényképezéssel.

Bevallom férfiasan, olvastam itt a hozzászólásoknál ami a Szilárddal kommunikációs helyzet, hogy van-e hónaljszag a képen vagy nincs, szerintem van (nyilvánvaló ez mindenkinek a saját egyéni szükségleteinek függvénye, mekkora hónalj kell ahhoz, hogy már érezze a szagát) én érzem, de nem is biztos, hogy ez a lényege a képnek. Bár a leghatásosabb és a legnagyobb flekk itt a felkarod belső része és abszolút az vonzza a szemet, még a tekintetednél is jobban. Ha ez volt a cél, akkor ezt elérted. Egy biztos, ha én csinálom ezt, akkor kevesebb fényt engedek oda és többet az arcodra mert jelen állapotában, ami a legtöbb üzenetet hordozná, az arc, az kapta a legkevesebb fényt, a combodon a farmeren több fény van, a másik karodon is végig ott van a rajzos fény, a felkaron túl is van világítva az egész, tehát minden megkapta a maga szerepét, ehhez képest bátortalan az arc. Márpedig, ha egy ilyen határozott gesztussal dolgozom, akkor nem lehetek félénk. Akkor az arcnak és az egész tekintetnek, a fejnek is ebben az egész ritmusban benne kell lennie. Úgyhogy ezt én visszaadnám ismétlésre és továbbgondolásra, hogy mit akarsz ezzel üzenni, mert az fogja megmondani, hogy kell-e pl. zokni a lábadra - egyáltalán nem vagyok róla meggyőződve, hogy kell ez a 80% pamutot és 20% műszálat tartalmazó zokni. Hát nagyjából így. (hegyi)

Hozzászólások

22
Értékelem!
25
Értékelem!

Szellem és test című Véleményesünkhöz ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

20
Értékelem!

Igen igen, ezek úgy elméletben nekem is megvannak, ez a home-made, meg ilyesmi. Csak még nem jutottam el odáig, hogy összedobjak valamit. Mindig keresgélek én is ilyen barkácsos dolgokat. Egy tárgyfotó sátrat csináltam is régebben, még jól jöhet :) És az is nagyon igaz, hogy ha megtanulom ezeket használni, akkor bármikor, bármivel, bárhol könnyebben boldogulhatok.

23
Értékelem!

Az a jó a home made holmikban, hogy ha ezt kigyakorolja az ember, akkor rögtönözni tud, nem lesz függésben a szettjétől, hogy mit hogy hol tud használni. Igen, ahogy Dávid írja, a fehér textil is fontos lehet, szóval ezekben az a jó, hogy pl az alufólia zsebrevágható, egy fehér rongy betehető a fényképezőgép mellé, egy csiptetős lámpa meg mégse 100 ezres nagyságrend. ÉS érdemes elmenni a Soóshoz vagy piacokra, régi lámpákat keresni, jól szolgálhatnak azok még.

20
Értékelem!

Sajnos lámpám tényleg csak egy van. Tükröm nincs. Mondjuk ez az alufólia dolog megoldható. De tényleg annyira hely szűkében vagyok, hogy csuda. Nem tudom oda rakni se a lámpát, se az esetleges tükröt vagy alufóliás cuccot ahova akarom. Nah, nem rinyálok, mert megoldható, csak nagyon nem egyszerű. De rajta leszek az ügyön tudod jól :)

25
Értékelem!

Bocs, hogy ismét belepofázok.. Annyival kiegészíteném Zsoltot (mindamelett, hogy igaza van), egy nagyobb fehér lepedő nagyon jó lehet derítéshez is, vagy ha sok a fény akkor az ablakra szerelhető lágyításnak, diffúzornak. Én is ezeket használom/tam. De több az egyben kisebb átmérőjű derítők is vannak pár ezerért - jobb fényforrás nincs a napnál, csak alakítani kell. Azt hiszem kiokoskodtam magam mára.
Jójátékot!
üdv
d

20
Értékelem!

Van egy lámpád, meg gondolom, vannak még esetleg más íróasztali vagy egyéb lámpák, de egy neoncsöves lámba beszerzése nem nagyon drága, emellett meg van tükröd, de ha nincs, van alufóliád, szóval nem kell egyből százezreket lámpaszettre áldozni, megoldható ez háztájiba' is.

23
Értékelem!

Dávid, azt hiszem te jársz a legközelebb az igazsághoz. Fél-macsós-geg. Mondjuk:) Nem nyers, köszi, hogy hozzászóltál. Tényleg nem akartam szagosra. Szóval továbbra is örülök, hogy nem lett az. Én mindig illatos vagyok, mint a rózsa ;)

Zsolt, köszönöm az értékelést. A zokni dologban igazad van. Pl mezítláb jobbabb lenne :) A többire meg nincs mit írnom. Egy kis lámpám van, nem tudom úgy csinálni vele, ahogy kellene :) Tervezek kisebb studiólámpákat venni, de az odébb van. Szóval konkrétan ezt a képet sem fogom most megismételni, mert fizikailag lehetetlen. Ellenben hasonlóak lesznek, mivel kell nyomnom az önportrét. Meg rá is vagyok állva a témára, csak nincs ihlet.

20
Értékelem!

Úgy hallottam van epilátor-izé is.
áhh.. én se hiszek a metroszexualiták nagyköveteinek :)

24
Értékelem!

Ez a hónaljborotválás elég izé dolog.... muszáj?

24
Értékelem!

Helo!
Ötlet szintjén tetszik! De valahogy nekem az alap koncept sántít.. :) írhatnám hogy bűzlik, de az erős kifejezés, és pont a lényeg hogy nekem nem szagos.
A lényege lehet hogy nem ez a képnek (inkább az önképzés), viszont ez a sztorija - mint tudjuk a forma és tartalom egysége a fontos - azt hiszem. Szóval ha már szagos legyen akkor, szvsz legyen konditerem, munka terület kosz érezzem a füstölgő zoknit.. most nekem, így egy ilyen fél-macsós-geg próba. Szóval tisztább ez mint hogy kéne legyen. Nem mellesleg ha ízléssel beretvált női hónalj van a képen, ugyanígy másképp dolgozna a dolog. De csak egy vélemény.
A többiben egyetértek ZSolttal!
Remélem nem fogalmaztam túl nyersen. Értékelem a belefektetett energiát!
üdv
d

21
Értékelem!

A világítás fontos, mert anélkül tök sötét lenne a kép. A vágás pedig. Nos, kihoztam a körülményekből a legjobbat. És az igazsághoz hozzá tartozik, hogy 10-10cm-t beletoldottam fotóbolttal a háttér anyagába. Pont azért, hogy ne legyen annyira szűk. Csak ennyire:)

18
Értékelem!

Lehet, hogy ez a szűk vágás erénye a képnek. Kár hogy nem akartál vele valamit, mert valahogy ezek a dolgok, a világítás meg a vágás olyanok mintha fontosak lennének, nem csak mellékkörülmeny.

20
Értékelem!

Nem poénnak szántam, csak önportrénak, és ezért is örülök, hogy nem kapott el a tornaterem szag:) A linket utólag kerestem, mert olyan magazinkép stílusúra sikeredett és akkor már gondoltam valami dezodor reklám. Magyarul úgy hangzott, hogy: "Legyen férfias az illatod, mert férfi vagy". Talán nem a legjobb szlogen. És talán én is találhattam volna jobb címet is a képnek...

A technikáról: A bal alja azért csillogóbb, mert onnan jött az egyetlen fény, egy kislámpa. A vágás azért szűk, mert a stúdióm háttere egy felszegelt ágyneműhuzat (fix mérettel), a szobám pedig 3x3. Tehát se nagyobb hátteret nem tudtam összehozni, se messzebb menni:( Ez egy kétforintos fotóstúdió, ez a korlát :)

Köszönöm a hozzászólást!

22
Értékelem!

Neki csípón van a keze. Nem véletlen. Nem hónalj szag reklám hanem oldspice. Ez így ahogy lefényképezted egy jó poén, de kicsit lehetett volna tovább vinni (nicsak ki beszél, én is ezt a kritikát szoktam kapni, hogy már megint megálltam félúton), ha már hónalj akkor tényleg kapjon el a tornaterem szag ha a képre nézek. Persze akkor meg esetleg nem lenne eléggé esztétikus. Na majd meglátjuk mint mond a Hegyi. Én itt nem csak fotózni tanulok, hanem látni is meg értékelni is. Mondjuk a 3 csillagot megadnám rá.
A bal aljat a háttérnek miért vetted ilyen csillogóra? A szűk vágástól meg a testhelyzetedtől olyan mintha bepréselnéd magad a képbe, mintha összehúznád magad, hogy még pont beleférj. Ettől persze ez még a hónap képe is lehetne, meg lehet, hogy pont ettől jó, a franc tudja. Két kep közül azt még csak meg tudom mondani, hogy nekem melyik tetszik jobban, de azt, hogy ha valamit észreveszek egy képen az hiba vagy egy fontos kép elem, azt már nem mindíg.

20
Értékelem!

Köszi a hozzászólásokat. Nem tudom, ti mire gondoltatok, de nekem egy old spice reklám jutott eszembe:

http://www.actionpodcast.com/wp-content/...

18
Értékelem!

Nem az a 90% az amitől tartok, meg nem közvetlen problémák. Ennél azért rafkósabb a helyi lakosság. Persze ugyanez a rafkós helyi lakosság nem tanul. Havi 2-3 alkalommal valaki elveszti a kocsiját csak azért mert sötétedés után kártyával próbálja nyitni a lakópark kapuját. Ezt egyszerű lenne megoldani, távkapcsoló kell vagy egy lámpa alatt meg kell várni amíg valaki kinyitja, de az emberek egy jó része nem tanul. Valakivel beszédbe elegyedsz az utcán, aztán péntek este valahogy átdumálja magát a protán mondván, hogy hozzád megy, te már vársz rá, persze te meg a munkatársaid már rég elhúztak, aztán csak hétfőn derült ki, hogy 3 laptop eltünt. Azért csak 3 mert ennyit tudott kicsempészni a fickó. A biztonsági kamerákon aztán minden jól látszik: hogy vágja el a biztosító vezetéket, meg hogy rejti el a dzsekijében a 3 laptopot, stb... de akkorra már sokra megy vele az ember. (ez itt a munkahelyemen történt) Lehet nyitni, én is itt laktam évekig két épülettel lejjebb, rendes emberek ezek amíg semmid nincs ami kéne nekik, sőt segítenek is ha gondod van, csak nagyon kell vigyázni, jó át kell gondolni mit csinál az ember.

20
Értékelem!

Szilárd, szerintem dobj el néhány előítéletet és menj nyugodtan fotózni.
Ne lesipuskázz, menj oda, beszéld meg velük. 90%, hogy örömmel megengedik, főleg, ha beigérsz néhány printet. Aztán csinálj képeket a kedvükre, ami jó lesz a printre és akkor nyugodtan csinálhatsz a magad kedvére (nekünk) is.
Hidd el, nem fog fájni.
Ha meg nem engedik, akkor se lesz baj, csak nem lesz fotód.

18
Értékelem!

Ha kinézek itt a munkahely ablakán, a "smell like a man" tipusu férfiak a nadrágjukat jó 20 centivel lejjebb hordják, igaz a bőrük alaptónusa is sokkal sötétebb. És a zoknid se lyukas.
Kéne róluk néhány szociofotót készítenem, de egyelőre nem vagyok készen arra, hogy az életemet és véremet tegyem kockára a látszótérért. Majd jövőre.
Szóval tetszik a kép, tetszik a hangvétel, tetszik a cím. Jó a cím a hangvétellel, jó a hangvétel a képpel, jó a kép a címmel, de a hármat már az istennek nem tudom magamban összehozni egyszerre.

Új hozzászólás