Suhanás

Suhanás

De gyerekkor is van benne vastagon...

Érdekes ez a kép, a leirattal nem értek egyet. Van benne gyerekkor is, de nem olyan vastagon, mert nem nagyon kapok hozzá személyes utalást. A megfigyelés rendben van, a mozgásábrázolás is, úgyhogy ez a Mozgás leckére egy jó kép, Évszakokba se olyan erős, mert annyira nem jellegzetes, ez inkább a mozgás ábrázolásának egy érdekes megfigyelése. Megint azt mondom, hogy kicsit olcsóra van véve a figura azzal, hogy gyereket ábrázolunk, ugyanis a gyerek mindig elviszi a vállán a melót, csak ezt neked kellene megcsinálni, nem a gyereknek. Egyébként tetszik az, ahogy az elmosódások, meg a zaklatott-szaggatott vonalak létrejönnek ezzel a mozgással, tehát a kép egyébként erős és jó üzenet, csak óva intelek attól, hogy elmenjünk ebbe az édeskés irányba. Megadom erre neked a három csillagot, de amit most elmondtam az elemzésben, azon egy kicsit érdemes lenne elgondolkodni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Ez a kép mozgástanulmánynak a legjobb, messze jobb, mint akár télnek, akár gyerekkornak. Mozgásba jó a követés és a dinamika, és ott nem hiányolok semmit. HA tél? Akkor ez sprőd és kevés, épp a túl sok svenk okán valahol a semmiben van valami kupac valami, és az mondjuk lehet szánkó. De a tájból, a közegből nem ad semmit. A gyerek? Ez örök kérdés, hogy hogyan lehet jól gyereket fotózni, hogy ne legyen giccs, hogy ne nyáladzzunk be. Közhelybe könnyű belecsúszni. Gyerek szánkózik. Jó. De ennyi. Szivárvány a város fölött. Aranyhíd a vízen. Ugró kutya. Mosolygó macska. Rózsák Valériának. :)

Köszi Zsolt az elemzést! Most picit furcsán billeg bennem az elemzésed.

Érdekes, hogy neked nincs benne gyerekkor, de azért nekem akad, és ahogy elnézem másoknak is inkább ez ugrott be. Persze lehet megvezeti őket a leirat. Azt hogy nincs benne évszakok azt is csodálom kicsit, mert azért egyértelmű benne a tél, a téli játék öröme, ahogy elnézem szintén nem csak nekem. Ha megnézzük Ányesznek is eszébe jutott a gyerekkori téli hóembersége, de Ferinek is a saját gyerekkori telei.

Az hogy a gyerek viszi a melót a képen az meg picit nehezen értelmezhető. A tél, a téli játékok öröme zömmel a gyerekeké -- így nem meglepő talán, hogy a szereplő is egy gyerek. Honnantól válik ez már édeskéssé, és túlzássá? Attól hogy érzelmileg viszonyulunk hozzá? De akkor ne legyen a képen macska se, meg kutya se? Mert ott is édeskésbe csúszhatunk attól hogy vagyunk valamilyen viszonyban az alannyal? Ez az én belső esetemben még igaz, de más szemlélőnek a képen csak egy gyerek van, nincsen nagybetűkkel kiemelve, hogy az enyém. :)
Azt értem, azaz érzem hogy pl. ezt elszépiázva már édesmázos lenne, de az technikai rámaszatolás. Képileg hol van az a határ amitől el kellene fordulni?

Azt hiszem a túlzott idealizációt elkerültem (már csak a kicsit suta svenkelésből adódó életlenségből is), meg azt is, hogy úm. "normális" szülőként rémüldözve visszatartsam a kölköt az önfeledt csúszkálástól. :D

Látod Ányesz vannak örökérvényű, változatlan dolgok is... :) Köszi a figyelmet!

Én is így nézhettem ki gyerekkoromban minden télen egész télen. Minden este hóemberként mentem haza, alig találtak meg a jég alatt, ami a ruhámra fagyott.

Kedves Éva és Feri! Köszönet a figyelemetekért!

Éva: Mozgásra még számos ötletem van, egy svenk ugyan önmagában dinamikus, mozgós hatású, de szerintem a mozgás annál érdekesebb tud lenni, így szerintem mással jövök majd ki arra a leckére.

Feri: Örülök az asszociációdnak, meg is erősít abban, hogy bizony ez is leckehatárok közé került. Valamiért csupa olyan buggyan ki belőlem ami az eredeti szándék ellenére erősen átcsúszik más lecké(k)be. Én is belefeledkeztem amúgy a témába rendesen. Ha nincs nálam az a fránya gép istenuccse csúsztam volna egyet én is! ;-)

Telitalálat ez a kép. Gyerekkorom teleire emlékeztet. :)

No, meg a mozgás is :)

Új hozzászólás