A székház ablakából

A munkahelyem épülete és annak nagy üvegfelületei nagyon megfogtak. Valószínűleg több képet is készítenék az épületből. Akár tekinthetjük ezt úgy is, mint egy tanulmány első kockáját. Sajnos a Canon 10-18 optikai hibái kiütköznek, ezért igen nehéz vízszintest, függőlegest találni. Arra jutottam, hogy a kép közepén lévő ablakkeretet teszem függőlegessé. Az utómunka nem profi szoftverrel készült, így annak lehetőségei behatároltak. (Technikai adatok: Canon D80, Canon EF-S 10-18, 4,5-5,6; beállítások: 20", F16, ISO 100)

Írod a kommentnél a berázást, valóban van némi csóvája a fényeknek, de engem ez bevallom, nem zavar igazán. A hely maga elég jó, van hangulata annak, amit mutatsz, érdemes lesz ezzel dolgozni, keresni modellt hozzá, aki ha jól látom, hogy ez valami folyosó vagy erkély vagy mi, ott megjelenhet, persze ebből most nem látszik sok, de nem baj, mert a tükör játék jól működik. Várom a folytatást. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Kedves Ingrid!

Köszönöm szépen! Megtisztelő.

Lajos

Köszönöm az értékélést és a tamogató hozzászólásokat!

Szia Lajos,
ezt a képedet választottam a szerda rádióadásom borítóképének.
Köszönöm.
Ingrid

Kedves István!
Köszönöm az észrevételeket. Az a vicc az egészben, hogy állványon volt a gép... Elfelejtettem bekapcsolni a "tükör előzetes felcsapása expozíció előtt" c. történetet. Amit azután vettem észre, miután feltöltöttem. (ciki)
Igen, amikor átböngésztem az oldalt, sokszor találkoztam azzal, amit írtál. Valószínűleg az van, hogy 6 éve minden este ránézek erre a tükröződésre mielőtt hazaindulnék, ami nekem jelent valamit. Szeretnék még ezen dolgozni, mert jó lenne azt átadni ,amit látok.

Ez egy jó kis gép, és ez az optika sem rossz. Épület, tájkép vagy akár ingatlan beltéri fotózáshoz tök jó az ilyen nagylátószög - meg persze felfedezni is ezt-azt vele. A kép és a leírásod kapcsán még a következők jutnak az eszembe: 1) állvány vagy valamilyen stabil pont ilyen hosszú expóhoz. elengedhetetlen. 2) Nem tudom, van-e 50mm ekvivalens fix optikád (Az APSC-s géped esetében az 32-35 mm körüli lehet). Egy olyan általánosságban nagyon sokat tud tanítani - na persze nem ilyen szituban :)

Amúgy érdekes amit látok, mert elsőre csak impresszió, de az van, hogy nem is köt le hosszabb ideg, ahhoz nem sok minden történik. És még egy kis filozófia: ha nem történik semmi esemény egy színpadon, akkor is lehet egy elemelkedett esztétikai cél. Persze ez nehezebb ügy tud lenni.

Csak most, a nagy monitoron látom, hogy mennyire bemozdult. Nézzétek okostelefonon! :)

Új hozzászólás