Szennyezés

Szennyezés

Mocsok dolog a vízbe dobálni a szemetet, akármi vízbe, akkor is, ha rendezetlen a part, ha beton és vas a környezet, ez a kép zaklatottságával jól felel erre a kérdésre. Ugyanakkor hogy ez önarckép lenne? Főleg egész alakos? Gergő, én ezt nem érzem átgondoltnak. Van egy jól vázolt iránya a képnek, de hol kapcsolódsz ebbe te, a hídon álló alak? Te dobtad be a sörös dobozt, vagy láttad, aki bedobta, vagy azon mélázol, hogy kivedd-e? A két történet, a hídon álló ember és a mocsok hol kapcsolódik? Ezt ha nem lehet értelmezni, akkor ettől a szemét fog szembenállni a figurával, mert a szemét vagy hiba, vagy főszereplő a képen, és ha meg nagyon elborult akarok lenni, hogy szeméttel díszítem magam a portrémon, akkor álljak oda teljes valómban, ne lírázzak, hogy milyen szépen szaggatja a víztükör a figurát. Vagyis több, egymásnak ellentmondó út van kijelölve, de neked kell a voksod letenni valamelyik mellett, ezt a néződ nem tudja helyetted megtenni. (hegyi)

Hozzászólások

Nekem tetszik, megforgatja az "önportré" fogalmát, szokatlan társításokat indít. Szerintem is ha a jobb felső részt levágod, akkor az alakod is dominánsabb és a formák egyértelműsége is jobb. A világosabb részem amúgy is el szokták vinni a figyelmet, annak meg ha nincs funkciója, akkor érdemes kezdeni vele valamit... De jó volt egyébként az, hogy egy kicsit keresni kellett, illik ehhez a "teleszemetelt" hangulathoz - ne vedd sértésnek, a kép hangulatából jön. Tényleg tetszik.

A fotód szögletes, érdekes, poligon formái, egyszerűségébe bújtatott részletei, amik játékosan izgalmassá teszik amit látok. A felső negyed, főleg jobb oldalon az ellenfénnyel, ami nekem már zavaros kicsit. De ez szigorúan egy privát vélemény csak.

Meghiszem, portrénak talán nem lett annyira jó. De valami tetszik a képben, amiért fel kellett raknom. Nem tudom mi.
Ám lehet, hogy az ilyet a szorgalmiba kéne feltölteni :D

Húha, csak nem szemetelni szoktál? Gondolom ezt a leckebesorolásból... De a viccet félretéve, Téged még keresnelek kell a fotón :)))

Ha valaki esetleg megtalált a képen, szóljon :D

Új hozzászólás