Sziget

A 13. leckére, az épített környezetre küldte be az alkotó ezt a képet, és számomra nem teljesen világos, hogy mennyire reális ez a helyzet – én szeretném azt hinni, hogy igen, és nem valamilyen trükköt alkalmazott itt a Feri, és így alakította ki ezt a helyzetet – bár azt is el tudnám fogadni, hogy ez csak egy mese. Mint egy Robinson sziget tulajdonképpen a kis házikókkal, a bokrokkal és fákkal. A képnek igazándiból az az ereje, hogy ezek a szántási vagy munkagép-vonalak, amik így körbefogják ezt a helyet, ezek ritmizálják, és mint egy tenger, mint vízáramlat, egy hullámzással, egy spirális körformával ölelik körbe a helyet. Egy nagyon jól komponált kép ráadásul, mert nagyon szépek azok a formai kapcsolódások, amik az égbenyúló kiszáradt fa által, a felhők által mutatkoznak. Van benne egy pici kettősség, mert ha az ember nem számítja az a pici kis házat, akkor az ember azt mondja, hogy vágyom egy ilyen kis szigetre, egy ilyen elbújási lehetőségre; miközben az a kis ház, és annak az állapota azért megkérdőjelezi ezt a vágyat, és a körbefogottság is amit ez a szántás érzékeltet. Nem látunk kitörési utat, nincs egy gyalogösvény, ahol ez a sziget megközelíthető, ez egy picit az üzenetnek ezt a pozitív jellegét ellenpontozza. Ennél jobban nem szeretnék belemenni ennek az üzenetnek az elemzésébe, mert lehetne itt hibákat keresni, vagy mondani, hogy miért nem tette oda Piroskát a szigetre vagy miért nem áll ott a Robinzon vagy Péntek – de mégis azt mondom, hogy én el tudom fogadni ezt a megoldást – akár az épített környezet leckére is, bár azt így ha én vagyok a Feri, ezt lehet, hogy a gyermekkor leckére küldöm be. De köszönöm a képet, és én ezt három disznósnak gondolom. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

21
Értékelem!

Szia Feri!

Aral-tó című műsoromhoz ezt
a képet választottam illusztrációnak.

19
Értékelem!

Köszönömök.

Ezen a képen kevés kontraszt emelésen, és vágáson kívül semmi más nem történt. A "sziget" most is ott van, csak a présház sajnos már össze omlott és a pince is beszakadt.

10
Értékelem!

Amit az ősz meghagyott...

20
Értékelem!

Szerintem jók a színek. Szép fotó és ad is.

16
Értékelem!

Életutak lecke nincs?
Ha ff lenne, tudnám, hogy sírjak, de színesben hagytad.

15
Értékelem!

Nekem is tetszik ez a Földközi-sziget, mert bár szomorkás az elhagyatottsága, felém mégis inkább időtlen nyugalmat áraszt...

18
Értékelem!

Verus!
Az van írva a monitorom burkolatára, hogy mielőtt eltávolítom, áramtalanítsam a készüléket. :-)
Viccet félre téve, nagyon jól esik ilyen véleményt kapni. Köszönöm.

15
Értékelem!

Megrazott ez a kep.

Új hozzászólás