Színes történet Színes történet Színes történet Színes történet Színes történet

Színes történet
Színes történet
Színes történet
Színes történet
Színes történet

Egy öt képből álló fotóetűdöt kapunk, és az utóbbi idők egyik legátgondoltabb képsorát látjuk. Esztétikailag is egy nagyon jó ritmust hoz. Nagyon nehéz a vöröset fotózni digitális géppel, tessék megnézni, hogy a zöldben sokkal több tónusérték tud szerepelni, mint a vörösben, főleg a csúcsfény-közeli állapotokban. Ez nem a fotós hibája, ez sajnos a technikáé. Ezt ha analógban is megcsinálná Tamás, akkor nagyon izgalmas dolgot kapna. Ha megfigyeljük, a csúcsfényeknél a vörös elkezd meszelődni, amíg ez a zöldnél nem jelentkezik. Abszolút érthető az, hogy ki a férfi, és ki a nő ebben az etűdben, és ez egy szerelmi sorozat, egy megismerkedés. Nagyon érdekes a szerepcsere, ami létrejön a képnél, hogy a maszkulinabb formát ez a zöld forma miképpen fogadja be, és hogyan alakul ez az egész át. Ez csak egy értelmezés a sok közül, és lehet, hogy valaki ebben csak gyűrött papírokat lát, nekem ennél többről szól. Remélem, hogy jól értem ezt az egészet, olyan, mint egy randevúnak a meséje. Nagyon köszönöm, megvan a leckemegoldás is, de ez ne tartsa vissza Tamást, hogy ilyen etűdökben gondolkozzon, mert van ennek létjogosultsága. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Tényleg nagyon szép, és nagyon szimbolikus sorozat, nagyon jó, hogy előkerült! Igaz, olyan, mint egy bábjáték, jól megszemélyesíthetők a lapok, és érthető történetekké áll a képsor. És nagyon inspiratív is! :)

(Ennek kapcsán szeretném javasolni, hogy nagyon jó lenne olyan örökös-becses galéria itt a Látszótéren, amely azokat a fotókat gyűjtené, amelyeket érdemes feltételen megnéznie az újabb tagoknak, vagy a régebbieknek... vagy erről majd beszéljünk.)

De jó, hogy Jóska ezt előhozta, szeretem ezt.

Jóska, köszönöm az invitálást, igyekszem meghallgatni!

Így gondoltuk tíz éve című Törökösenemhez, melynek 21.00 órai premierjére ezennel tisztelettel meghívlak, ennek a sorozatodnak a második fotóját választottam ajánlóképnek, köszönettel.

Ezt az örök patetikus jelenetet foglaltad igazán minimalista és szerethető formákba! Sok értelmezés jutott nekem is eszembe ahogy a szerelem és a tiszta aktus is benne van, ugyan úgy a harc vagy a hatalom vágy, dominancia...

Nagyon jó felvetés Zsolttól hogy érdemes lenne analóggal, filmre elkészíteni, a digi hibáktól mentesen.
Esetleg én szívesen látnám fehér háttérrel, úgy kissé pátoszosabb lehetne, nem beszélve a trikolor hatásról, ami plusz történetet foglalhat magába - úgy a dipólusú közéleti status quo dimenziójában értelmezve szintén az alágyűrés (ami sajnos jellemző) vagy más olvasatban egy néppé kovácsolás víziója lenne!

(mennyi marhaságot összehordtam :)

Nagyon fav. etűd!
grat!
d

Köszönöm a visszajelzést.

Köszönöm Zsolt! Pontosan arra gondoltam, amit leírtál.

Zseniális sorozat! Nagyon tetszik, ahogy a nagy feketeségben lebegnek a színes szereplők és a végén egészen elemelkednek a földtől. A kék ég is passzolna a történethez, de ők mégis az éjszakában vannak, sőt a végén már az űrben. Nem hat rájuk a gravitáció, nem létezik rajtuk kívül más, talán vissza sem sodródnak többé a Földre, ahol készültek.

A "Színes történet" cím vidámságot sugall, és akár vidám is lehetne ez az egymásra találás és felemelkedés, de a sötétség és az arctalanság miatt nekem nem az.

Tényleg sok minden van benne: Ellentét, Találkozás, Változás, Egyesülés, Birtoklás, Pusztulás, Feltámadás. És másoknak még biztosan sok minden más. Nagyon érdekes, hogy az ilyen bonyolult fogalmakról ilyen egyszerű kellékekkel lehet képekben beszélni.

Köszi Ányesz! A foltocskának valójában nem kellene ott lenni. Ez képernyő beállítási probléma. Nálam annyira kevéssé látszik, hogy elfelejtettem kiszedni. Az én monitorom nyomtatáshoz van beállítva, ezért kevésbé kontrasztos és fényes.

Nekem is nagyon tetszik. Amennyire egyszerűnek tűnik, annyira sok rétegű a sztori. Nem tudom, hogy bal oldalt az a kék foltocska direkt került-e bele a történetbe, de nekem ő is tetszik, ő is sokat mond, mert minden képen valamilyen más formában van jelen.

Pazar! Jó ötlet, klassz a megvalósítása! Grat!

Új hozzászólás