Szobor 4

Szobor 4

Nagyon tisztelem Tamásban, amikor képes az önmérsékletre, képes arra, hogy ne akarjon valamit túlmagyarázni, hogy ne akarjon mindenből fotográfiai szenzációt csinálni, a képnek megmarad a meghittsége, az intimitása, és ennél a képnél is ez az, ami erénye ennek a fotográfiának. Ugyanakkor problémám van azzal, hogy ott vannak ezek a fehér, elszáradt növényszárak. Ezeket azért ki lehetett volna onnan húzni roncsolás nélkül, vagy anélkül, hogy elromlott volna ez az egész kompozíció. Ezekre érdemes odafigyelni, mert csak ennyi hiányzik ahhoz, hogy ez a kép tökéletesen működjön. Viszont ezektől válik a dolog tanulmánnyá, és nem végleges megoldássá. Csak ennyi a problémám, semmi más, ezért 2 csillag. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést! Teljesen egyet értek. Azokat az ágakat kivenni ugyan már nem tudom, de lesötétíteni utómunkával még lehet.
Csaba változata jó megoldás, de ahogy Zsolt írja, nekem jobban fekszik a visszafogottabb stílus.

Feltöltöttem szorgalmiként. Azért ne várjatok csodát, csak próbálkoztam

A képmegosztóval óvatosan.
Olyan hely legyen, ahol várhatóan évekig megmarad a kép, különben itt marad a törött link és az értelmetlenné váló hozzászólások.

Ha egy képmegosztóról belinkeled?

Én csak azért nem tudtam feltölteni, mert saját gépről nem illeszt be a rendszer. Legalábbis nekem nem. Csaba, küldd el Zsoltnak!

Ha van tárhelyed, feltöltöd és beilleszted a képet. 700 pixel, ne verje szét a sablont. HA nincs, akkor feltöltöd mint szorgalmi és kiteszem.

Köszönöm a lehetőséget, Tamás! Igyekszem tanulni, amiből csak lehet.

Gyakorlati kérdés: ezeket a verziókat ki lehet tenni valahogy közös megnézésre?
Egyszer láttam valakinél talán olyat, hogy kép volt a kommentek között, de nekem még nem sikerült.

Tamás, azt a változatot is meg szabad nézni?

Csaba megküldte nekem az ő változatát. Az is egy teljesen elfogadható megoldás. Köszönöm, hogy foglalkoztál vele.

HA a tulaj is hozzájárul, miért ne.

Vágnék belőle, ha küldesz egy picit nagyobb képet, akkor több esélyem van.

farcsa@gmail.com
Köszönöm

Csaba, bátran macerálhatod. Megesik néha, hogy egymás képein megmutatjuk, hogy lehetne másként. Szóval, csak csináld!

Pontosan kellene középre tenni, ha az a szándék. Én érzem a drámaiságot, de lehetne még rajta erősíteni. Körben vágni egy kicsit és akkor érthetőbb a szobor. Én biztosan ff-ben oldanám meg, hogy a sötétek bebukjanak és csúcsfényes indák kússzanak. Ebben a formában ezt a képet nagyon látom. Szoktátok egymás képét macerálni? Etikus itt a látszón?

Kíváncsi lennék mik azok a gondolatok, amik benned élnek ezzel a képpel kapcsolatban. Amit én látok, hogy egy környezetben, nagyjából középre komponálva látok egy szobrot, mondhatjuk dokumentarista stílusban. Ha sokáig nézem, és kicsit hunyorgok, akkor a törött angyal felé kúszó indákat látom, amik hatalmukba akarják keríteni a már egyébként is sérült szobrot. Ez a történet tetszene is, de ahhoz hogy ez valóban életre keljen, ahhoz ez a megoldás szerintem kevés. Kicsit a bal felső sarokban világító folt is zavaró, állandóan oda kell nézzek. Szóval érdekelne mi a te verziód...

Új hozzászólás