Társ

Társ

Barát. Minden körülmények közt.

Anno, amikor létrehoztuk a barátság leckét, akkor jöttek a kutyás-macskás képek, főként a kutyásak, mert hát az egyik legnagyobb ilyen közhelyüzenet az, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Én most az mondom, neked, hogy ez házi kedvenc. Azért, mert pont erről szól a kérdés, ami a különbség a házi kedvenc és a barátság lecke között. Arról, hogy akkor tud megállni bármilyen állatos kép a barátság leckében, ha túl tud mutatni a primer üzeneten. Itt most legfőképpen a kutyáról kapunk képet, a gazdáról semennyit. Tehát abban sem lehetünk biztosak, hogy ő a gazdájához dörgölőzik hozzá. Magyarán a kutya gesztusa erős, de a gazda gesztusa nem létezik, nincs a képen jelen. Ez azért fontos, mert a barátság nem egy egyirányú utca. A másik, amit hozzá szeretnék tenni, hogy a barátság lecke mindig arról szól, hogy magunkat próbáljuk meghatározni. Tehát én arra lennék azért kíváncsi, hogy Tamásnak a saját viszonya micsoda a barátsághoz és, hogy ezt próbálja meg megfogalmazni képileg és nem azt, hogy egy elvont kérdéskörben mit gondol a barátságról. Én azt gondolom, hogy ez lenne a cél az első megközelítésnél. Tehát most egy olyan döntés fog születni, hogy ezt a képet áttesszük a házi kedvenc kategóriába, a barátságról pedig szeretném, ha egy ismétlést kaphatnék. A házi kedvenc kategóriájában ez a kép tulajdonképpen minden sutasága és szervezetlensége mellett egy három csillagos megoldás, pontosan azért, mert megpróbál lebontani valami sztereotípiát, ami az adott kutyafajtához köthető és ez egy fontos feladat. Mindenkinek megvannak a maga gondolatai a terrierekről. A híradások és a média nagyon sokat beszélt egy időben erről. Én most azt gondolom, hogy ez egy jó irány lehet, de akkor ezt tessék tudatosan végigvinni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Helo!
Akár hányszor látom a képet, mindig mosolygok, mint az eb.. barátságos pillanat az biztos.

Köszönöm Viktória!
Igen, sokan nagyon félreismerik a fajtát. Pedig ha családhoz kutyát kellene ajánlanom akkor a bulli lenne.
No de nem akarok nagyon off lenni a fényképen még lett volna mit javítani, de a pillanat ezt diktálta.
További szép napot!

tomi

Imádom a bullterriereket, nekünk is volt egy. Azt szeretem ebben a képben, hogy teljesen lejön róla a kutya egyénisége.

Köszönöm a hozzászólást! Valóban sokan félreismerik a fajtát csupán a kinézete miatt. Rendszeresen járok kutyakiállításokra és a bulliknál töltöm a legtöbb időt. Az egyik legbarátságosabb fajta.
Lehet jobban illene a házi kedvenc kategóriába, de engem kutya "arckifejezése" és egész testének tartása motivált hogy mégis ide helyezzem.
Mégegyszer köszönöm!
Szép napot!

Különösen egyedi megjelenésű kutyus a bullterrier, és ez a fotó ezt még felerősíti, vagy jól kidomborítja. De nem csak azt, hanem azt a nagyon különlegesen az emberhez, a gazdihoz fűződő gyengédségét, amely alapvetően (tudtommal) a fajtát jellemzi. Harcra tenyésztették ki ezt a fajtát évszázadokkal korábban, kutyák elleni harcra, és a mai napig vannak, akik a fajta ezen vérvonalbeli tulajdonságát kihasználják anyagi érdekből. A kutyussal kapcsolatos gyakori rossz előítélet pedig ezeknek az embereknek(?) köszönhető, azt hiszem.
A fotót amúgy nem annyira a barátság leckébe sorolnám, sokkal inkább a házi kedvencbe, mert sokkal többet mesél a kis állatról, mint két élőlény kölcsönösen önzetlen barátságáról...

Új hozzászólás