Tavasz

Tavasz

Nagyon szép ez a ritmus. Én nem értek egyet a szépiával, nem nagyon értem, hogy miért kell hozzá ez. Többnyire haragudni szoktam a túlélesített képekért, itt valahogy még ezt is el tudnám fogadni, de elfárad ez az egész ettől a barnás lágyságtól. Ráerősítettél a kontrasztra, a struktúrára, miközben meg kigyengíted az egészet ezzel a barnával. Kevesebb ráerősítés is elég lett volna akkor, ha meghagyod a fekete fehéret. Arról sem vagyok 100%-ig meggyőzve, hogy pont jó helyre álltál-e, ugyanis a bal felső saroknál, ahol az ég kilyukad, nekem a történet is kilyukad. Ha egy kicsit elmozdulunk az óra mutató járásával megegyező irányba, és a háttérben ezt a fa csoportot meghagyjuk, ezek a nagyon érdekes, mint egy színpadi helyzetként megjelenő szalma és nem tudom, hogy miből összeálló, talán valami növényzetből létrehozott struktúrák, ezek nagyon jók. Izgalmas lehetne. Akkor, ha határozottan beállítunk egy színpadi helyzetet, lehetne ez akár egy színjátéknak, vagy egy mozdulatsornak a lekövetése is, vagy akár egy balettnek. Nagyon sok mindenre lehetne asszociálni. De ezt akkor technikában és kompozícióban is meg kell ragadni. A témafelvetéssel abszolút egyetértek, a kivitelezéssel nem. Nekem így ez 1 csillag, azzal, hogy amennyiben ez egy megtalálható helyszín, én még egy kicsit meditálnék ott, hogy mi az, ami ebben fontos. Ráadásul ez egy gyönyörű helyszín lenne emberekkel történő interakcióra képileg. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Már megint mindennel egyet értek Zsolt! Az a helyzet, hogy ez a kép össze vissza alakult az utómunkában. Nem volt határozott irányom, ezért lett ilyen felemás.

Márti, István, köszönöm az érdeklődést. Ha meghagytam volna a kék eget és a növényzet sárgáját, akkor egyértelmű lenne a tavasz. De a kuszaságot tartottam érdekesebbnek, ezért azt hangsúlyoztam ki.

Régen jártam a nevelőapámmal vadászatokra, és néha ilyen helyeken kellett átvágni magunkat télen. Ezek az emlékek jutottak eszembe a képről.
Ezenfelül annyira nem egyértelmű nekem, mit szeretnél megmutatni, témát, érzést, hangulatot... Érdekes ez az erős kontraszt vagy élesítés esetleg mindkettő. Nem találom az okot, miért léptél ebbe az irányba az utómunkával. A barnítással kapcsolatban kíváncsi leszek Zsolt véleményére is, szerintem még én sem alkalmaznám itt :) Egyébként ez a részlet az eredeti színeivel is majdnem egy monokróm jellegű kép lenne, akár érdemes lett volna azt meghagyni.

Nekem is tetszenek ezek a boglya-szerű nem is tudom micsodák... gondolom valamilyen futónövények amelyek ellepték a kis fákat. És persze a róluk készült fotó is tetszik :) Viszont a Tavaszt nem érzem, talán a "Kora tavasszal" cím jobban illene rá.

érdekes kuszaság, nekem tetszik

Új hozzászólás