Tavasz, egy cseppben

Tavasz, egy cseppben

Mivel hetek óta borús az idő, a napfény helyett inkább vízzel operáltam. A mentegetőzés: A kép bal oldalán szembetűnő kiégett folt sajnos annak köszönhető, hogy túl erős volt a fény, hiába próbáltam tompítani fehér szövettel vagy papírlappal. Hosszas ügyködésem ellenére, a felszerelés hiánya azért meglátszik. A háttér homogenizálása érdekében történt kontrasztnövelés pedig nem éppen segített ezen a problémán. Egyszer a távoli jövőben ha ezek a világítást biztosító kiegészítők is meglesznek, újra megpróbálkozom a képpel. Addig ezt legyetek szívesek elnézni nekem.

Nem tudom, hogy ez micsoda, de szimpatikus. Ugyanakkor azt azért tegyük hozzá, hogy minden szimpátiám ellenére a technikai problémát nem tudom meg nem történtté tenni. A kiégett részek, azok kiégett részek maradnak. Azt írod itt a leiratban, hogy ez a felszerelés hiánya. Én meg azt mondom, hogy talán az egy megoldás lehetett volna, hogy távolabbról, vagy kisebb fényerejű lámpával dolgozol, vagy akár több lámpával, távolról, elérve azt a fénymennyiséget, ami szükséges viszont jobban kontroll alatt tartva, hogy ezek a formák mit tudnak mutatni vagy pontosabban maga ez a nagy fénymennyiség mennyire roncsolja ezt az egészet. Ráadásul a fekete háttér is elég tárgyias, komor. Az, hogy mit látunk, az annyiban fontos lenne, hogy itt egy konkrét leckéről beszélünk. Nem nagyon tudom, hogy ez most mi akar lenni. Ez most valami befőttesüveg, amit valami halszemoptikával eltorzítottál, vagy valami kulcstartó, ami ilyen műgyantába fagyott világot mutat, vagy mi akar lenni. Ha ezen nagyon sokat kell gondolkodnom, akkor lehet, hogy egyszer csak eleresztem ezt az egészet és akkor azt mondom, gondolkodjon a fene, hát én ezt nem értem és nem tudok hozzá érzelmileg kötődni. Fontos, hogy a néző ne jusson el erre a pontra. Ezt most visszaadom ismétlésre, azért mert érdemes lenne már csak a gyakorlás kedvéért is ezzel foglalkozni, hogy ez az egész ritmusában és formájában szerethetővé váljon. (hegyi)

Hozzászólások

57
Értékelem!

Köszönöm szépen az elemzést, amint lesz egy szabad hétvégém, neki esek az ismétlésnek.

55
Értékelem!

Valóban egy virág van vízben, habár nem üveggömbben, hanem egy pohárban. A leckebesorolással is egyet kell értenem nagyrészt, de a másik képemnél már kifejtettem az ezzel kapcsolatos problémát. Az ismétlés pedig meg fog történni, megpróbálom kiküszöbölni a problémát. :)

57
Értékelem!

(Persze ha meg nagyon elvonatkoztatok, akkor ez éppen lehetne balról jobbra a nyár ősz tél :)))

47
Értékelem!

Szia Ádám! Nekem az absztrakt lecke jutott az eszembe amíg még nem láttam a besorolást, mert ha nagyon nézem, kibogozom, hogy mintha egy rózsa lenne egy vízzel teli üveggömbben, de csak úgy ránézve a formák és a színek játszanak. Az erős oldalvilágítás az tényleg egy technikai gond, azt ki kellene ügyeskedni talán, más záridőt, nagyobb érzékenységet stb választani kevesebb fény mellett, vagy máshova tenni a lámpát,több, kisebb lámpát használni, stb. ilyenek jutnak eszembe - nem feltétlen a beruházás, sőt... A nem kiégett részeken egészen érdekes motivációk buborékozódnak össze, a nagy gömbbel együtt nagyon jó ritmikai játékot lehetne összehozni, úgy érzem. Szerintem használd még ezt a varázsgömböt! :))

Új hozzászólás