Taxira várva

Szintén a jordániai Ammánban láttam meg a férfit, aki vagy telefonált, vagy cigarettázott és várakozva pillantgatott a dombtető felé – feltehetően taxira várt.

Na, ez már sokkal jobban működik. Nem a telefonáló okán, hisz az alig kivehető, hanem a környezet hangulata miatt. Gondolom hogy a fény miatt húzódtál az épület árnyékába, nem tudom, ha a másik irányba húzódsz be, onnan mit adott volna, amiért ezt írom, az a fehér autó, az az egyetlen, ami kivisz a hangulatból. Vágva nem lenne jó, eltolni nem lehet, tehát a megfejtés az lehet, hogy te állsz máshová, ha lehet. Ha nem, akkor ez van, ezt kell szeretni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Remek fotó. Az urca rendetlensége, ahol több gyalogos van az úttesten, mint a járdán. Az éles kontrasztok. A rendetlenség benyomását erősíti a villanyvezetékek kesze-kusza összevisszasága a levegőben. Aki nem járt arab országban, annak valószínűleg ilyen kép van a fejében az arab városokról. Én ilyen vagyok, nem jártam arrafelé. A kompozíció is jól sikerült. Ahogy meg van írva a nagykönyvben, az egyre keskenyedő utca végéigvezeti a szemünket az egész képen. Tetszik. Üdv: Havasi László

@Gyulovics István – Köszi! Bukarestben sajnos még nem jártam, így nincs összehasonlítási alapom :/

Üdv Bence! Tetszik ez a képed, nagyon ló ez az ellenfény, a kép részletessége, izgalmas rétegzett utcai életkép. Engem kicsit Bukarest egyes részeire emlékeztet.

Új hozzászólás