A technika diadala!

Mivel magam is vásároltam digitális fényképezőgépet, méghozzá nem is a legolcsóbb fajtából, és bír az is meglepetéseket okozni ezekben a fotográfiai helyzetekben, amiket itt Tamás is demonstrál nekünk, én tudom, hogy miről beszél. A duma nekem sok. Értem én, hogy rá kell erősíteni arra, amit esetleg az átlagnéző nem biztos, hogy teljesen ért, ettől még megmaradtunk a szakmai szintnél, mert kell hogy tudja a delikvens, hogy mi az, hogy féltónus. Ez csak lászólagos segítség, hogy ez a szöveg odakerült. Egyrészt az a bajom, hogy ha tudod azt, hogy a féltónusoknál ilyen problémával találkozol a gépednél, akkor ezt tudod reprodukálni. Ha tudod reprodukálni, akkor nem egy talált képet kell odatenni mögé, mert ez egy talált kép a háttérben. Ha azt nézem, hogy ezt a képet miért fényképezted le, akkor nem tudok rájönni. Lehet, hogy ott voltunk, és fontos volt megmutatni, hogy ebben a házikóban töltöttük a nyarat, de egyéb indoka nincs. Én értem a viccet, és ez nem is rossz irány, de akkor tessék valamilyen jellegzetesebb képpel kezdeni. Ha jellegzetesebb a kép, akkor az már adni fogja azt, hogy mennyit és milyen dumát kell ráírni. Nem biztos, hogy ennyit és ezt. A csiricsáré tarka-barka betűk megint gyengítik az üzenet erejét. Ezt visszaadom ismétlésre, kicsit gondold át. Ha ez az üzenet fontos számodra, akkor találd meg a formát, mert ez jelen pillanatban nem az. (hegyi)

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést.

Gábor: Eltekintek a rosszmájú megjegyzésedtől és akkor a "reklám"-ról. (Tudom, ez sem felel meg az érvényes helyesírási szabályoknak!)
Ezen a képen, még ebben a kis méretben is, igen pocsék színzaj található. Ez, adódik a magas érzékenységi fokozatból (3200 ISO) és a digitális technika alapvető működéséből, hogy ugyanis, nem képes színeket érzékelni, csak fénymennyiséget. Minden más, csak matematika! És bár fejlett algoritmusok dolgoznak, az eredmény, néha mégis kiábrándító!!!

Vagyis bátorkodtam némi iróniát megengedni magamnak, és így kifejezni elégedetlenségemet a cseppet sem olcsó felszerelésem korlátai iránt. Ezen hozzáállás keretében - ez sem egy rossz kifejezés - a reklámgrafika alapvető szabályainak figyelmen kívül hagyásával (lásd: irónia) "alkottam" meg szerény kis szösszenetemet. (Ez sem kutya. Mármint a "szösszenet".)

Akkor gondolom a helyesírási hibák is szándékosak.
De még mindig nem értem, mi ez és miért.

Dániel: Mindent megtettem, hogy felirat minél hülyébb és rondább legyen!

a technika diadala az ansel addams finom tónus rendszere volt a hagyományos technikára, ez a zaj, nem tűnik olyan nagy diadalnak.
:)
(az ilyen feliratokkal ellátott reklámoknál - kevert betűtípus rikító színekben - el sem jutok soha addig, hogy a terméket azonosítsam. ha nem itt találom ezt a képet, biztos, hogy nem veszem rá magam, hogy elolvassam a feliratot)

Hát én ott se értem. De ez már biztos az én készülékem hibája.

a riportbe küldted, de már át is került a reklámba

Na legalább az ilyen becézésekért megéri hozzászólásokat írni :)

Kedves Drága Anyec, köszönöm!

Egzből Reklám leckére gondoltam, amikor megláttam. Ott értem is, és tetszik.

Valóban nem riport. A reklám kategóriába szándékoztam küldeni! Jó lenne, ha átkerülhetne oda.
Hogy ott mennyire érthető, az már a következő kérdés.

Nem értem. egyáltalán.
De hogy nem riport, az tutter.

Új hozzászólás