Téli nap

Téli nap

Sokáig vacilláltam azon, hogy most ez egy jó kép avagy sem, és mit is kezdjek, melyik részével. Nem tudtam dűlőre jutni. Azért nem, mert érdekes az is, ami a háttér és a tető között történik; a hó és annak árnyékos része és a valós világban ábrázolódott faágak közötti párhuzam, aztán az is érdekes, hogy ezt az egész tömeget lezárja a kerítés girbe-gurbasága, játékossága, de valahogy, fene tudja miért, nem nagyon találom azt, ami ezt össze tudná kötni. Talán akkor, ha utómunkában dolgoznál ezen annyit, hogy a hó felület kontrasztosabb, keményebb lehessen, akkor lehet hogy megtörténne az, ami összerántja ezt az egészet. Most valamiért nekem ezek még külön szólamok és nem együtt szólnak. Ezért nem tudok még erre mit mondani, hány csillag stb. mert valamiért nem állt össze, egyenlőre nem találom a magyarázatot, hiába nézem többedszerre. Valószínű, hogy ez itt a középső térnél - a hó felületnél - úszik el. (hegyi)

Hozzászólások

Kedves Zsolt! Köszönet az elemzésért -- bennem is ezek a dilemmák voltak, ezért is töltöttem fel a képet. :) A nap ilyen bágyadtan sütött, alacsonyról, fátyolfelhőkön át, stb. Lehetne kontrasztolni, de akkor meg a hó ég szét könnyen részlettelenre...

A kerítést kicsit világosítottam, de ahogy elnézem fakóbb lett, lehet azon még volna értelme igazítani. :)

Nekem tetszik ez a kép.
Valahogy úgy érzem, hogy hiába nem tartalmaz állítmányt, de annyi alanya van, akik hatással vannak egymás megjelenésére, látszik a kommunikációjuk.
Az is tetszik benne, hogy színes kép, mégsem a színek a dominánsak.

Új hozzászólás