Téli reggel

Téli reggel

Nagyon jó az a játék, amit látunk, és abszolút a leckébe illő meseiség. Sajnálom a technikát. Jómagam is készítek mobillal képeket, és ennek számomra ott van a trükkje, hogy az ember, ha kiismer egy technikát, vagy egy eszközt, akkor azt már ennek az ismeretnek a birtokában tudja használni. Most azt érzem, hogy itt ez félrecsúszott. Nem is azért, mert van egy nagy kiégett folt, bár az sem válik előnyére a dolognak, hanem a falstruktúra, lehet ez egy tapéta, mindegy, ami az egésznek megadja a bázisát, ez nekem olyan szinten roncsolt és zajos, hogy esztétikailag nem fér bele - túlzizegi ezt az egészet, túlmozogja, és ez a túlmozgás elveszi a figyelmet a belső mozgásról, ami nagyon szépen megvalósulna az árnyékfigurákkal. Az én véleményem szerint egyrészt az egész háttér dologból lényegesen kevesebb is elég lenne, nem nagyon értem, hogy mi szükség van a jobb oldalon erre a nagy flekkre, másrészt érdemes lenne ezt a megfigyelést, mint tanulmány kezelni, és megismételni egy olyan leképező eszközzel, ami a tónusokkal gazdagabban tud dolgozni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Kedves Zsolt, köszönet az elemzésekért. Kezdem hátulról... :)

Igen magam sem tartom tanulmánynál többnek, épp a jelzett hiányosságok miatt. Már csak azért is mert ez a busz már indult, és egy úm. biztonsági képre, egy jegyzetre volt időm, nem többre. Azért ezeket is el szoktam hozni magammal, mert tapasztalatnak azért jók.

Az ablak le volt jegesedve, és ez a jég maródott le ilyen csíkos mintában, igazából annak volt komoly varázsa, de ahoz kellett volna a Canon. Abban az esetben gyanítom csak a bal fele maradt volna meg, és ez a karmolásos textúra lett volna olyan méretű és részletgazdag, hogy nem zizi lesz belőle.

Tényleg nagy a súlya jobb felöl. Bevallom azért hagytam rajta, mert eleve kis felbontású, és vacak minőségű kép volt, így a nagyobb arányú kicsinyítés jót tett a minőségnek, cserébe persze agyonvágta a részleteket.

Nekem csípős, szúrós ez a fotó. Tényleg hideg, és valami fájdalmas jön át róla nekem. Az üvegen a pára mintha a szántón hó lenne. Egy alvó, vagy olvasó embert látok balra, középen nem tudom mi az a kupac, bizonyára mások árnya. Azt a rudat nem tudom megsaccolni sem micsoda. Először azt hittem, a földre vetül az árnyék egy vonatablakból, de olvasom, busz ablaka. A téli hajnali utazás hangulata megvan nekem. Csak valahogy az a középső kupac...
(És nem találom azt az emlegetett vágást :)

Kedvés Tamás! Köszönöm, örülök ha tetszik!
Általában utólag is szeretek eljátszani a kompozíciókkal. Az emlegetett vágás nagyon másról szólna szerintem!

Éva, Dani: Nem vágom, hisz akkor és ott kb. ennyit akartam kihozni... :) Dani a vonatablak majdnem talált. Ez ui buszablak. :)

Nem, nekem sem felesleges a jobb oldal.

(hozzá ne nyúlj a kompozícióhoz!) beugrott mit hoz még nagyon nekem ez a kép: vonatablakot ... szinte hallom a kerekek kattogását és ehhez a képzettársításhoz nekem nagyon kell ez a dekomponált jobboldal

Zoltán, szerintem ez egy jó kísérlet. A kompozíción lehet gondolkodni, de mindenképpen jó szemre vall.

Örülök hogy Évi nem ijedt meg. Nem volt cél a riogatás! Most hogy így nézem, akár a teljes jobb fele felesleges... Bár attól van kulissza-hangulata, szóval... Akkor és ott ez így ált össze bennem.

Én semmilyen félelmetes dolgot nem látok, max annyit, hogy reggel van, menni kell dolgozni, na meg hideg is...ez már nekem elég félelmetes :D Vagy túl alacsony az ingerküszöböm, nem tudom :)
De tényleg tetszik az egész kép! Nem mondom, hogy tökéletes, de szerintem jó irányba haladsz! A reggeli álmos-hideg hangulatot nekem hozza. Szegény bácsi lehet előrebukik, mert elbóbiskolt :)

Elgondolkoztató Anna véleménye. Nekem eszembe sem jutott, hogy ez félelmetes hatású lehet.
Nekem Dani verziója közelebbi. VitézJánost nem gondoltam ugyan, de színpad és árnyékszínház asszociációm volt amikor megláttam. Az ördögfej nekem is csak utólag jött elő.
Köszönöm mindkettőtöknek a figyelmét!

Van egy furcsa diszharmónia ebben a képben. Feszült leszek, ha ránézek. Ennek lehet oka a fekete-fehér világgal megerősített kontraszt és a zsizsikesség is, vagy a bal oldalon és alul húzódó - kicsit indokolatlan - fekete keretféleség. De ami leginkább nyugtalanít, az az alakok felismerhetetlensége: elveszek ebben a képben. Jesszusom, milyen árnyékokat is látok itt? Felfedezni vélek egy férfiszerű alakot, de az ábrázolása már-már groteszk, engem is egy ördögalak sziluettjére emlékeztet. De ennél tovább a mondanivalóban nem tudok menni. Csak a hangulat hat rám.
Ha a nyugtalanság keltése volt a cél, akkor gratula, mert nálam abszolút működik!

énnekem elsőre a Vitéz László ugrik be erről a képről ...az egész egy bábszinházi kis tér ezzel a kerettel, ott settenkedik az ördög, de nem gond mer minnyá jól kupán lesz vágva a palacsintasütővel. ráadásul még a fény árnyék lecke is rásegít asszem az aszociációmra. próbálom elhesegetni ezt az asszociációt és látni a tárgyakat amiknek az árnyékát befotóztad, de így meg platón barlanghasonlatánál bukkanok ki abban is a legrosszabb pozícióban, úgyhogy gyorsan vissza is kapcsolok a bábszínházhoz.
nekem ez ***

Új hozzászólás