Télországban jártam

Régen vettem már elő az 1-es leckét, így legutóbbi kirándulásom alkalmával gondoltam készítek hozzá egy képet. Technika: ISO 100, f/8 ( azt akartam elérni a viszonylag kicsi blendével, hogy a háttér is éles, jól kivehető maradjon ), záridő 1/125 sec, +1 expo kompenzáció, gép állványon, időzítővel elsütve.

Minden oké, szépek a deres, fagyott növények is, de mondd, miért állsz háttal? Nem azt mondom, hogy bámulj a kamerába, de most ez a póz ez nekem nem igazán dekódolható. De ennél nagyobb bajom, hogy miért hagyod ebben a kékeszöldes színben? Van ennek valami lényeges oka, amit ezzel hatásként el akarsz érni, vagy csak elfelejted a korrekciót? Nem azt kérem számon, hogy ott állítgass fehéregyensúlyt, de utómunkában miért nem? Csináltam egy verziót. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Azt nem tudom, milyen gépparkkal dolgozol, mi a gép és mi a monitorod, és így tovább. Ennek függvényében mondom, hogy egy kalibrálást meg kéne csinálni harveresen, azaz vagy kölcsönkérni egy ilyen eszközt, vagy keresni olyat, aki ilyennel foglalkozik és kimegy hozzád és megcsinálja. Ha legalább egyszer ezt megteszed, látni fogod, hogy mekkora a különbség és nem csak színben, hanem tónusokban, fényerőben is. Megérné.

Köszönöm az elemzést! Ennek a póznak egy nagyon egyszerű oka van így nagyon nem szeretem ha a gép előtt és nem mögött tartózkodok és így a legkönnyebb önszántamból elé állnom. A kékes zöldes színeknek egyetlen oka van, hogy az én monitoromon ebben az állapotban látszott jónak. Az a verzió amit az értékeléssel kaptam már nem zöldes, hanem kékes lila nekem. Használtam egyébként színkorrekciót. Leggyakrabban a PS - Kép- Korrekciók - Színegyeztetés - Semlegesítés -sel szoktam próbálkozni, ezzel jártam eddig legközelebb a jóhoz. A másik módszer amit próbálgattam az nem igazán működött.

Új hozzászólás