Temessük a telet

Temessük a telet

A tavasz színei: sárga

Azt gondolom, hogy jó ötlet színekre bontani a tavaszt, ráadásul azt figyeltem meg, hogy a kertünkben a színek fokozatosan jelennek meg, talán annyit tennék hozzá, hogy az arányok fontosak, vagy a nagyon kevés felé, vagy a dúsabb hatás felé jó elmozdulni, ha ez egy sorozat, e kettőt váltogatni, de a középút az kevéssé érdekes, mert kevéssé határozott. Ha ez egy virágmező, akkor azt kell éreztetni, ha egy kis flekk, ami kivirult, akkor azt. Ez nem más, mint a kamera nézőpontjának megemelése. (hegyi)

Hozzászólások

20
Értékelem!

Látod Zsolt itt a baj velem, hogy ezt ebben az esetben nem érzem. Általában azért szoktam "érezni" az ilyen egyensúlyi problémás helyzeteket, most ezek szerint nem sikerült.

Tamás, köszönöm soraidat! Valóban nem a nyugalmat jelenti a tavasz, sokkal küzdelmesebb évszak mint elsőre látszik, főleg ez a korai időszak (február végi a kép).

19
Értékelem!

Nem iskolás ennek a képnek a felépítése, de szerintem rendben van. A féloldalas sárga teszi izgalmassá, mert a tavasz nem a nyugodt kiegyenlítettség évszaka.

24
Értékelem!

Ha a környezet és a tárgy nem egy irányba dolgozik, akkor ez a kettősség a nézőben zavart kelthet, itt a féloldalra komponált sárgának nincs ellenpontja, ami visszahúzza, a vízfolyás ezt nem egyenlíti ki.

25
Értékelem!

Köszönöm az elemzést. A lényege részemről egyrészt a környezet bemutatása is volt, meg az ahogy a színek elárasztják, feltöltik színnel a tájat...

15
Értékelem!

Köszönöm Tamás! Az a helyzet, hogy régóta kedves számomra a virágok fotózása. Itt annyi volt a koncepció, hogy igyekeztem egy-egy erősen megjelenő színre ráépíteni a képeket. Ebben a krókuszos volt az ötletgazda, ebből jöttek a többiek. Van még, illetve tervezek majd újabbakat is ahogy nyílnak az újabb fajok... A dekompozíció jó dolog - ha nem öncélú. Kérdés hogy áll ez a virágok szépségéhez, harmóniájukhoz? Biztos lehet találni jó megoldásokat, és érdemes kísérletezni.

Mindenesetre nagyon örülök, ha tetszettek!

19
Értékelem!
18
Értékelem!

Nekem ez a három kép koncepciózusnak tűnik. Ha hülyeségeket írok, kérlek javíts ki!
Úgy érzem, hogy ezt a Tavaszi Virágok témát szeretnéd egyedivé és kevésbé kommersszé tenni. Ez a törekvés számomra nagyon szimpatikus! Talán ennél a képnél érzem ezt legerősebben megvalósulni. De mindhárom kép izgalmas. Arra szeretnélek biztatni, hogy még bátrabban szakadj el a megszokott ábrázolástól! Ne félj a dekomponáltságtól, még ha kevesen is értékelik! Remélem tovább mész ezen az úton és még sok hasonló képedet élvezhetjük!

17
Értékelem!

Nagyon szep, tetszik a kompozicio!

Új hozzászólás