Templom

Templom

Zadarban fényképeztem ezt a templomot. Feltettem a gépemre a hegesztőüvegből készült szűrőm, és kb 3 percig exponáltam. Ez idő alatt egy turista csoport téblábolt a kép bal oldalán. Reméltem, hogy majd eltünteti a hosszú expó a bámészkodókat, de ember tervez...

Nem tudom, hogy ki az, aki látta a Baraka c. filmet, ami hosszasan, a monotonitást ismétlő képsorokkal, gyorsított, lassított felvételekkel mesélt az emberről, az ember környezetéről, a világról, amiben élünk. Egy epikus mű volt, amit én javaslom, hogy nézze meg, aki nem látta, mert nem csak az volt a lényege ennek a filmnek, hogy mozgással ábrázolt valamit, és a felgyorsított mozgással, ismétlődéssel, elmosódottságokkal operált, hanem az is, hogy a snittek fotografikus szempontból is olyan beállítások voltak, amik kompozícióban nagyon erősek voltak. Ennél a képnél ezt az erőt kicsit hiányolom. Ha megnézzük a kép tömegét, akkor van középen egy nagy épületünk, ami elfoglalja a maga helyét, önmagában ez, ha csak az épületeket nézem, még a helyén is van tömegelhelyezésben, de mindehhez a mérleg serpenyőjébe bedobtuk ezeket az embereket. Ettől elbillent az egyensúly. Ennél a képnél, ha én hozok egy döntést, akkor a képnek a jobb oldalából vágok. Nem kell sokat, de nem kell nagyon tiszteletbe tartani azt az épületet, mert nem az épületről akarok beszélni, hanem arról, ami az előtérben történik, erről a mozgásról, erről a furcsa helyzetről, amikor az idegen vezető a kis csoportjára próbál hatni, és próbál mesélni nekik, azok meg nem bírnak megállni egy helyben. Maga az üzenet jó, a leckemegoldás jó, a kompozícióval nem teljesen értek egyet. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

24
Értékelem!

A képen a főalak az a robosztus tömb, ami ott van pár száz éve, miközben körülötte jönnek, mennek, feltűnnek, eltűnnek.
Én így olvasom.

24
Értékelem!

Kösz GG!
Én sem gondolom, hogy ártana, csak nem erre számítottam. Nem értem miért szólna ez a kép a stabilitásról, az előterében egy mozgásban lévő turistacsoportal. Szerintem befolyásoltalak a leírásommal, de üsse kavics.:D

25
Értékelem!

- Egyáltalán nem árt, hogy ott vannak, sőt.
- A mozgás leckére nem gondolom jó megoldásnak, mert nekem ez a kép ha valamiről szól, akkor az a stabilitás, a mozdulatlanság, esetleg az idő. Semmiképp sem a mozgás.
- Ami zavaró, az a túristáknál sokkal inkább az a rettenet szín (itt most inkább nem nevezném meg), ami a bal oldalt meghatározza és annyira átütő, hogy még fekete-fehérbe konvertálva is agyonveri a tónusrendet.
Szerintem.

Új hozzászólás