A teremtés bölcsője

A teremtés bölcsője

Nos, néhány képpel ez előtt beszéltünk arról, hogy ezekkel a tűzjátékokkal vigyázni kell, na nem azért, mert éjjel bepisilünk, hanem mert ha nincs tér és a forma csak a tényközlésre elég, akkor kép sincs. Itt most nem csak az segít, hogy redukáltad a dolgot feketére, hanem az is, hogy jókor jó pillanatot találtál és működik az asszociációs irány, amit a címben is említesz. Szóval igen István, a dolog innentől könnyű(nek látszik), már csak azt kell elérned, hogy ezek a betalálások növekedjenek számukban. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Köszi Zsolt, itt is. Majd most már megpróbálok tudatosan fotózni, hogy nagyobb számok legyenek:) De azt te is tudod, hogy csinálsz 50 képet, ilyen eseményan, vagy többet, aztán leülsz csinálni, és kb 2-3 kép, ami elfogadható, aztán már tényleg csak az én fantáziámra van bízva, mit lehet kihozni belőle:)

Köszönöm szépen nektek, egyébként a cím és lecke besorolás nem nagyon megy. Viszont ahogy én itt olvasgatom a beszélgetéseket, többeteknek, nagyon megy az asszociáció és nyugodtan lehet is ezt alkalmazni. Ahányan vagyunk, mindenki mást gondol egy képről, mást és mást képzel bele a képbe. Sokat gondolkoztam, mi legyen a címe, és milyen leckébe rakjam, mert a kép készítése ha nem is tudatos volt, de megér annyit, hogy ti is láthassátok.

Különös, számtalan gondolatot ébresztő kompozíció. Sok kérdést felvett, és sok asszociációra ad lehetőséget még a cím figyelembevétele nélkül is. Maga az emberárnyék, és körötte a fény (tűz?) fonatok. Persze az asszociációs lehetőségek között benne lehet az az irány is, amit a címmel sugallsz, számomra érzékelhető valamilyen eredet-mítosz, és a bölcsőt is akár mitológiai alkotónak tekinthetem.

Viszont enyire szimbolikus megjelenésnél - azt hiszem - minden apróságnak jelentősége kell legyen. Az alak is előre benyúl, és ez a mozdulat nekem olyan, mintha a lámpát akarná felkapcsolni. Illetve mintha ő húzná azt a fénycsíkot. Szó se róla, mindkettő nagyon érdekes gondolati játékokra ad lehetőséget!

Engem messziről valamilyen eredeti keresztény hajó-piktogramra emlékeztetett (ami nálam simán lehet egyfajta élet bölcsője). Nagyon ott van az asszociációs forma...!

A cím és a leckébe sorolás kérdőjeles, de a kép felkiáltójeles. Meg pontos.
Szóval csillagos.
Elsőre úgy éreztem, kicsit sok alul a fekete, de aztán másodikra meg pont nem. Attól indul el a tűzhajó felfelé.
Szerintem.

Új hozzászólás