Természetes fénynél - II.

Nos, itt van pár dolog, amivel nem értek egyet egészen. Oké, értem, miért akartad a kis faleveleket fenn, de azért nem működik a dolog, mert sok az üres rész a fej felett, így az a kötés, ami kompozícióban értelmezhető lehetne, nem tud létrejönni, ezért én vágnék fentről. A másik, hogy oldal irányba balról még adnék, a korlát benne lehetne, ahogy az előző képen is, simán, és akkor a két láb is meglenne. És van egy harmadik is. Az előző képhez is hozzáadott az, hogy nincs póló, itt nem értem, miért van, ráadásul a szövege is elviszi a figyelmet. Ez lenne az erősebb kép amúgy, izgalmasabb az, hogy látni a karfa ívét, hogy ki vagy mozdítva a centrumból, szóval ha kijavítható lenne az, amit írtam fentebb, akkor ez így minden tekintetben szuper lenne. Még valami. Beszéltünk már az aktról sokat, ez a helyszín kiváló lenne rá. Igazából a hibák okán levonnék egy csillagot, de a pozíció meg jó, szóval marad a 3, de rezeg. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

1
Értékelem!
0
Értékelem!

Köszönöm Zsolt az elemzéseket, melyekből azt a következtetést vonom le, hogy derítés, világítás nélkül nem megy a jó fotó elkészítése, és még mindig a higgadt, nyugodt hozzáállás hozza a minőséget.

0
Értékelem!

Jók az észrevételeid, időhiány miatt nem kerestem a tökélest, inkább olyan helyzetfelismerés okán készült a fotó. Köszönöm!

0
Értékelem!

Ez egy nagyon jó kis helyzet, igazán extrém a karosszék a vakolatlan falak előtt, összhang van a matériák és struktúrák között. Magáról a bevilágításról most nem nagyon akarok beszélni, nehéz szitu ez a direkt napfényes-árnyas vegyes helyzet, de lehet jó, vagy nem zavaró a végeredmény, mint ahogy most is, mindamellett hogy technikai értelemben vannak kiégett részek is. Viszont a lábadat sajnálom, hogy bokában levágtad. Ici-picikén múlik ez, tényleg picikét hátrébb, és picikét balra vinni a fényképezőt, vagy picikét nagyobb látószöget, vagy beljebb húzni picit a lábat, picikét beljebb fordítva a fotelt, stb a sok piciből összejön az a 10 centi, ami kellene most. Persze látom azt is a másik fotón, hogy azért itt megint be vagy "korlátozva". Ilyenkor általában jön a helyzetfelismerés, kreativitás, aminek Te biztosan nem vagy híján (hova és hogy lehet rögzíteni azt a gépet ilyen helyen?) De a vidéki, falusi ember egyik nagy erőssége szerintem, hogy tényleg megold bármit bármiből, viszont azt is tapasztaltam, hogy simán megelégszik a 90%-os eredménnyel, főleg, ha abban csak a külcsín hibázik... :) Na, bocsánat ezért az általánosításért, nagyjából ezt tapasztalom magamon is, már csak ezért is merem szóvá tenni... :))
De azért ha kétállapotos a döntés, akkor stabilan a tetszik mellett voksolok!

Új hozzászólás