Tiszapart

A képen a Tisza áradásának levonultával a kimosott hordalék érdekes formákat hagyott maga után az ártérben. Egy ilyen krikszkraksz megörökítésével próbálkoztam. A fénykép jobb híján telefonnal készült. Az utólagos vágást és némi plusz kontraszt hozzáadását is a telefonos alkalmazással (Snapseed) végeztem. Az átméretezés PhotoShoppal történt.

Ez valóban egy absztrakt kép, de nem tudom eldönteni, hogy a zajosságából mennyi az, ami a homok struktúrájához tartozik, és mennyi az, ami a képfeldolgozásnál keletkezett. Ilyen esetben, mint például itt, vagy egy tengerparton, mindig kell keresni valami egyedit, valami olyan szituációt, ami magával ragadja a nézőt, ami a tekintetét vonzza. Ha közhelyesen fogalmaznék, akkor azt mondanám, ez lehet egy lábnyom is, de persze ennél kreatívabb megoldások is szóba jöhetnek. Viszont amit most látok, abban annyira sok a zaj, hogy hasonlatos ahhoz a képhez, amit adás szünetben látunk a TV-n. A krikszkraksz az nem adja ki, ha a környezet ennyire zajos, a káoszból ki kéne valami határozottabbnak jönnie. (hegyi)

Hozzászólások

Szia! Elkérném ezt a fotódat a kedd esti Murphy törvénye adás ajánlóképének. Köszi!

azért írtam, amit, mert a tapasztalás fontos - itt pl az, hogy hangyafoci van, tehát akkor erősebb gesztusokkal kell dolgozni, a finom formák a mobilnál el tudnak veszni.

Köszönöm az elemzést! Akkor és ott ilyet tudott csak a félig elöntött ártér, történtek látványosabb dolgok is, csak azokról nem töltöttem fel ide képet egyik leckéhez sem, bár van vagy 2 amin gondolkodok, de nem igazán tudom bekategorizálni őket. Az eredeti képen nem volt ilyen erős a hangyafoci, de úgy látszik a telefonos képszerkesztő ennyit tud JPG -vel egy közepes kamerájú telefonnal.

Új hozzászólás